Szerintetek helyesen cselekedett a tanárnő oviangolon?
Kislányomat oviangol foglalkozásokra járatjuk. Még 7 kisgyermek jár a csoportba. A húsvét előtti órán a tanárnő behozott egy fonott kiskosárban pár csokitojást és mondta a gyerekeknek, hogy aki szépen csinálja a feladatokat, az kap csokitojást. És aki a legtöbbet gyűjti össze az óra végére, az nyer.
A gyerekek nagyon lelkesek voltak, szorgalmasan csinálták a feladatokat, a tanárnő pedig minden feladat után elmondta, hogy nagyon ügyesek voltak, és mindenki vehet egy csokit. Össze is gyűjtöttek 5-öt mindannyian az 5 feladat után (jószívű volt a tanár amúgy, néha az én gyerekem sem érdemelte volna meg, mikor félúton beült az ölembe és az egyik feladat felét nem csinálta meg, de akkor is adott neki).
Lényeg, végül a legutolsó feladatnál elmondta, hogy nagyon ügyesek voltak, de most már csak 1 tojást ad, az egész órán legügyesebbnek, így ő nyert. Megtapsoltuk a kisfiút, aztán hazajöttünk.
Az óra után, már kint, viszont az egyik másik kisfiú olyan hisztit vágott le, hogy zengett tőle az utca. Nem érezte helyesnek, hogy ő nem kapott 6. csokitojást és hogy nem ő lett a győztes. És hallottam az anyját olyasmit mondani neki, hogy szerinte sem volt igazságos, és hogy ilyen gyerekek között nem lenne szabad nyertest hirdetni, hanem mindenkinek egyforma mennyiségű csokit kellett volna adnia és holtversenyt hirdetni.
Megjegyzem: tényleg a 6. tojást kapó kisfiú volt a legaktívabb az órán, megérdemelten nyert. A kérdés: tényleg nyernie kellett vagy a méltatlankodó anyukának van igaza és nem kellett volna győztest hirdetni 4-5 éves gyerekek között?
Hadd vegyem védelmembe a tanárnőt: pontosan azt csinálja, amit írtok. Játszanak az órán, énekelnek, mozgásos feladatokat csinálnak. Teljesen kötetlen, játékos a légkör. Szerintem szuperül végzi a munkáját. Nem tanítja őket direktben semmire, csak angolul játszanak, énekelnek stb. Amúgy fizetős foglalkozás.
Mellesleg soha korábban nem hozott még csokit az órára, eddig semmi ilyesmivel sem motiválta őket. Arra gondolok amúgy, hogy lehet így akart motiválni egy kislányt, aki az első órától fogva az anyukája háta mögé bújt és nem csinálta a feladatokat. Pedig óra előtt és után is kis cserfes, lelkes kislány, de a feladatokat eddig valamiért nem csinálta. És említette neki a tanárnő az óra előtt, pont hallottam, hogy "na, Kitti, ma becsatlakozol végre? ha igen, kaphatsz csokitojást". És a kislány hónapok óta először végigcsinálta az órát. Persze ő is meg-megállt néha, el-elkalandozott a figyelme, de ebben egyetértek egy korábbi hozzászólóval, hogy ezt nem lehet vagy szabad felróni nekik, hiszen még olyan kicsik.
Szóval ha őt akarta motiválni a csokival, akkor bejött. :)
Már miért lenne meseóra?
61%-os, inkább menj aludni, ha érdemben nem tudsz vagy akarsz hozzászólni a kérdéshez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!