Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy kezeljem, ha lányom nem...

Hogy kezeljem, ha lányom nem akar aludni délben?

Figyelt kérdés

2 éves

Eddig is előfordult egy -egy nap, mikor nem lehetett elaltatni, de mostanában egyre többször volt ilyen.

Tegnap egyáltalán nem, bár nem is volt álmos (tovább aludt reggel, mint szokott)

De ma nyűgős és álmos is, mégsem akart aludni.

világosan kijelenti, hogy nem akar aludni, nem húz hálózsákot, nem akar pihenni, ne húzzuk le a redőnyt és akkor a hisztit csinált, hogy féltem rámhívják a gyámügyet a szomszédok.

Tudod, vannak gyerekek, akik ilyenkor már elhagyják az alvást, de szerintem még korai lenne.

Amúgy erről hogy szoknak le a gyerekek?

2010. jún. 11. 15:36
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Az én lányom is 2 éves(25 hós) és ő is nagy hiszti árán alszik el, kb.1, fél 2 fele, pedig ő is délben aludt eddig. Van hogy 2kor alszik el és az a baj, hogy eltolódik a napunk. Tegnap este 22:15kor aludt el, ami szerintem nagyon késő. Ráérünk még azzal, hogy ne legyen délutáni alvás, kb. 5-6 éves korukig. Persze ha hamarabb abba akarják hagyni, hát legyen,de még korainak tartom.
2010. jún. 11. 15:47
 2/11 anonim ***** válasza:
Ne hagyd magad. Próbáld mindig tartani a rutint és magyarázd el neki, hogy aludni kell, példálózz más gyerekekkel, akiket ismer, hogy ők is alszanak. Én szoktam neki mondogatni, hogy majd miket csinálunk ha felkelt. Szó szerint rábeszélem az alvásra. Nálunk is volt egy ilyen időszak, hogy akár 2 óra hosszán át is nyűglődött, nem akart aludni, de nem hagytam magam. Persze, ha már fél 3-ig nem alaudt el kivettem az ágyból és mondtam, hogy ez csúnya dolgo, neki aludnia kellett volna, így nagyon fáradt lesz.... Majd este hamarabb ment az ágyba kb fél órával. De másnap ugyanúgy betettem 12- 12,30 között azágyba, minden ugyanúgy zajlott előtte, mint máskor és elaludt, de volt hogy 2-3 napig dacolt, de általában egy alkalom elég volt neki, gondolom, fáradt volt alvás nélkül. Nagyon nyűgös este, ha nem alszik egy kicsit délután. Ne hagyd magad, szüksége van pihenésre, főleg ebben a melegben. Hidd el, ha tartod magad hozzá, beletörődik. Most próbálgatja, hogy mit szabad, mit nem, mit változtathat meg, neki is lett saját akarata. :)
2010. jún. 11. 21:34
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

idővel rendeződik. Ha nagyon nem akar szerintem ne erőltesd mert akkor "csakazért sem".

én ilyenkor magamból indulok ki: ha nekem azt mondanák hogy aludjak, de nem vagyok álmos én sem tudnék aludni.

ne utáltasd meg vele a du-i alvást, ugysem bírja sokáig :)

2010. jún. 14. 18:55
 4/11 A kérdező kommentje:

Ma már 11-kor dörzsölte a szemét, és még most sem alszik (14,21)

Amúgy korán kel, már 6-kor fent van és fél 9-9 között alszik el este. Ezt előrébb nem tudom hozni, és ha később rakom le, akkor is felkel 6-kor. A reggeli továbbalvásnak meg én örülnék a legjobban!:-) , de sehogy nem tudom tovább altatni...

2010. júl. 4. 14:22
 5/11 anonim ***** válasza:
65%

Ismerek anyukákat, akik lényegében ráfekszenek a gyerekre és úgy akarják elaltatni és a szerencsétlen csemete alvásba sírja magát. Hatalmas élmény lehet ez a gyereknek...

Mindezt azért, mert a "többi" gyerek is így szokta.

Oviban rengeteg gyerek ébren vészeli át az alvást, a többiek meg erőszak nélkül is bealszanak.

Be kell tenni a szobába, megfelelő hangulatot teremteni, kicsit mesélni neki, aztán ha csak játszik, akkor játszott egyet. Gyerekek még ösztönösek, ha álmosak elalszanak. 2 éves gyerek ebéd közben is lefejeli a tányért, ha fáradt.

Sok esetben a délutáni alvás csak a mi kényelmünket szolgálja. Olykor azért csodálkozom a szülőkön, mert ha nem alszik délután a csemete, akkor az a baj, hogy korán elaszik este. Ha túl sokat alszik délután, akkor az a baj,hogy este 8kor nem akar ágyba menni. Általában sehogy sem jó, de a gyermek úgyis felnő ;-)

2010. júl. 4. 14:29
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

"Amúgy korán kel, már 6-kor fent van és fél 9-9 között alszik el este. Ezt előrébb nem tudom hozni, és ha később rakom le, akkor is felkel 6-kor. A reggeli továbbalvásnak meg én örülnék a legjobban!:-) , de sehogy nem tudom tovább altatni..."

Egyébiránt a bioritmusát kell eltalálni. Fiam pl. sokkal kipihentebb napközben, ha legalább este 10-11ig nyomathatja. 2-3 éves korában nem egyszer előfordult, hogy túl korán lefektettük és éjjel felkelt, lemászott játszani a sötétben. Először visszahoztam, de aztán megfigyeltem, hogy 20-30 perc vonat tologatás után visszafekszik magától. Aztán kivártam, míg elfáradt, akkor volt alvás. És onnantól nem volt gond. Reggel 7körül magától ébredt és a napközbeni nyűgösség is a felére csökkent.

2010. júl. 4. 14:39
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

AZ én lányom 2 évesen már újra aludt. Volt egy időszaka, hogy nem tudtam vele mit csinálni, volt hogy másfél órát is feküdtünk, hiszti miegymás nélkül, s nem tudott elaludni. Szerintem ne erőltesd, nehogy bajt csinálj vele. Én úgy voltam, hogy este hamarabb lefekszik, s úgy is volt. Aztán pár hónap múlva visszaállt a rend, most is alszik :)

4 éves kiscsaj, 2 éves kissrác, 36 hetes pocakcsajszi anyukájuk

2010. júl. 4. 15:07
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Az enyém sem alszik 2 éves kora óta (most 4,5). Képtelen vagyok egyáltalán egy helyben tartani, nemhogy lefektetni. Neki ennyi az alvásigénye, reggel 7től este 9ig pörög. Amíg kisebb volt -tudom rossz szokás-bekapcsoltam neki egy mesét ill. olvastam, de nem mindig vált be. Vidd le délelőtt a játszótérre/ugrálóvárba, fáraszd le, hátha beválik...
2010. júl. 4. 17:42
 9/11 anonim ***** válasza:
Délelött legyetek többet kint, ebédre tömd meg a pociját:) több levegő, több mozgás! Esetleg próbáld ki, ha uszodába, strandra viszed, mi lesz:) sirva könyörögnek víz után az ebédért meg az ágyért. A fiam 20 hósan tízkor fekszik, 8 kor kel. Igaz, 2-3 órát alszik délután. De nem csoda, brutál, mennyit futkosunk, játszunk, mindig program van. Ettől lefárad és pihen. Ha csak itthon vagyunk egész délelött, 2-kor még alig akar elaludni.
2010. júl. 5. 15:31
 10/11 anonim válasza:
Én azt ajánlom hogy mond neki hogy nem teszel vagy veszel neki mégegyszer olyat amit ő szeret így már engedelmeskedni fog de lehet hogy nem pedig én még egy 9 éves gyerek vok de már én is vigyáztam egy 2 éves gyerekre nekem is altatni kellet őt és ezt tetem amit leírtam és ő erre elaludt.
2010. júl. 5. 21:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!