Hogy kezeljem, ha lányom nem akar aludni délben?
2 éves
Eddig is előfordult egy -egy nap, mikor nem lehetett elaltatni, de mostanában egyre többször volt ilyen.
Tegnap egyáltalán nem, bár nem is volt álmos (tovább aludt reggel, mint szokott)
De ma nyűgős és álmos is, mégsem akart aludni.
világosan kijelenti, hogy nem akar aludni, nem húz hálózsákot, nem akar pihenni, ne húzzuk le a redőnyt és akkor a hisztit csinált, hogy féltem rámhívják a gyámügyet a szomszédok.
Tudod, vannak gyerekek, akik ilyenkor már elhagyják az alvást, de szerintem még korai lenne.
Amúgy erről hogy szoknak le a gyerekek?
idővel rendeződik. Ha nagyon nem akar szerintem ne erőltesd mert akkor "csakazért sem".
én ilyenkor magamból indulok ki: ha nekem azt mondanák hogy aludjak, de nem vagyok álmos én sem tudnék aludni.
ne utáltasd meg vele a du-i alvást, ugysem bírja sokáig :)
Ma már 11-kor dörzsölte a szemét, és még most sem alszik (14,21)
Amúgy korán kel, már 6-kor fent van és fél 9-9 között alszik el este. Ezt előrébb nem tudom hozni, és ha később rakom le, akkor is felkel 6-kor. A reggeli továbbalvásnak meg én örülnék a legjobban!:-) , de sehogy nem tudom tovább altatni...
Ismerek anyukákat, akik lényegében ráfekszenek a gyerekre és úgy akarják elaltatni és a szerencsétlen csemete alvásba sírja magát. Hatalmas élmény lehet ez a gyereknek...
Mindezt azért, mert a "többi" gyerek is így szokta.
Oviban rengeteg gyerek ébren vészeli át az alvást, a többiek meg erőszak nélkül is bealszanak.
Be kell tenni a szobába, megfelelő hangulatot teremteni, kicsit mesélni neki, aztán ha csak játszik, akkor játszott egyet. Gyerekek még ösztönösek, ha álmosak elalszanak. 2 éves gyerek ebéd közben is lefejeli a tányért, ha fáradt.
Sok esetben a délutáni alvás csak a mi kényelmünket szolgálja. Olykor azért csodálkozom a szülőkön, mert ha nem alszik délután a csemete, akkor az a baj, hogy korán elaszik este. Ha túl sokat alszik délután, akkor az a baj,hogy este 8kor nem akar ágyba menni. Általában sehogy sem jó, de a gyermek úgyis felnő ;-)
"Amúgy korán kel, már 6-kor fent van és fél 9-9 között alszik el este. Ezt előrébb nem tudom hozni, és ha később rakom le, akkor is felkel 6-kor. A reggeli továbbalvásnak meg én örülnék a legjobban!:-) , de sehogy nem tudom tovább altatni..."
Egyébiránt a bioritmusát kell eltalálni. Fiam pl. sokkal kipihentebb napközben, ha legalább este 10-11ig nyomathatja. 2-3 éves korában nem egyszer előfordult, hogy túl korán lefektettük és éjjel felkelt, lemászott játszani a sötétben. Először visszahoztam, de aztán megfigyeltem, hogy 20-30 perc vonat tologatás után visszafekszik magától. Aztán kivártam, míg elfáradt, akkor volt alvás. És onnantól nem volt gond. Reggel 7körül magától ébredt és a napközbeni nyűgösség is a felére csökkent.
AZ én lányom 2 évesen már újra aludt. Volt egy időszaka, hogy nem tudtam vele mit csinálni, volt hogy másfél órát is feküdtünk, hiszti miegymás nélkül, s nem tudott elaludni. Szerintem ne erőltesd, nehogy bajt csinálj vele. Én úgy voltam, hogy este hamarabb lefekszik, s úgy is volt. Aztán pár hónap múlva visszaállt a rend, most is alszik :)
4 éves kiscsaj, 2 éves kissrác, 36 hetes pocakcsajszi anyukájuk
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!