Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan lehet a leghamarabb...

Hogyan lehet a leghamarabb elérni, hogy vegye fel a zoknit, alvás előtt ne ugráljon, feküdjön le, ne mászkáljon ki?

Figyelt kérdés

Nagyon el vagyok abban fáradva, hogy mindent tízszer kérjek, könyörögjek, kiabáljak.

Mindig arra kelek hogy reggel a jéghideg metlakiton mezítláb van, ott az otthoni/benti vastag zoknija pedig kikészitve, minden reggel rutin hogy fel kell vennie, szolok hogy vegye fel, nem teszi, mégegyszer szolok, felkelek, kezébe adom, nem veszi, kiabálok, nem veszi, igy huszadjára már felvette arra, hogy akkor itthon maradunk nem megyünk sehova.

Lefekvés előtt pisilnem kell szomjas vagyok éhes vagyok, mindezt ugy hogy pisilt evett ivott már, kell a kisauto, takarj be, mindezt ugy hogy betakarom-kitakarozik-anya takarj be, betakarom-kitakarozik-anya takarj be

Az ezt megelőző eszetlen rohangálásrol, ugrálásrol nem is szolva.

Ovis.

Én meg száz éves már belül

2018. márc. 31. 09:05
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
44%
Nekem az vált be, hogy mese után lekapcsoltam a lámpát és 10 percre mellé bújtam az ő ágyába, az megnyugtatta, és mikor félálomban volt, akkor jöttem ki. Persze volt olyan, hogy bealudtam mellette, én előbb, mint ő. De az volt a feltétel, hogy addig maradok, amíg csöndben van és el nem álmosodik. Jól jöhet még a napközbeni alapos fizikai kifárasztás, pl. ha az ovi vinné őket úszni párszor egy héten, az elég hatásos. Illetve figyelni kell, hogy amit este kap, abban ne legyen semmi élénkítő hatású szer. Pl. a kakaónak van koffeintartalma, de sok teának, gyümölcsteának is.
2018. márc. 31. 19:19
 12/16 anonim ***** válasza:
Eddig azt hittem, ezek tök normális dolgok, és minden gyerek ilyen. Tényleg így lehet, mert te is ezt írod. Ha megvan a megoldás, akkor szólj légyszi! :)
2018. márc. 31. 23:26
 13/16 anonim ***** válasza:
En azt nem ertem hogy en ezt miert nem csinaltam a szuleimmel....kicsit szigoritanod kene. Mindent meg fog tenni veled amit meg mer mert hagyod.
2018. márc. 31. 23:35
 14/16 A kérdező kommentje:

Rádtam a zoknit! Volt előtte egy kisebb hiszti mert zavarni mertem ezzel játék közben, de feladtam.

Jobban belegondolva az apróságokba, nem is csak az altatás a harc, hanem pl fürdés utáni öltöztetés is az.

Nem tudom hogyan kell kisgyereket nevelni.

De nem akarom tényleg a kiabálást, hogy azt tanulja meg, nekem nem hiányzik az, hogy majdan egy langaléta pehelybajuszos ossza az észt nekem, ahogy én neki anno

Arra tippelek, lehet az is, hogy a napirend borulása okozza a bajt a szünet miatt. Oviban minden mindig ugyanakkor ugyanugy van, ott nincs baj vele. Lehet tartanom kéne katonásan, hogy reggel reggeli, x-kor torna, y kor játékidő, z kor levegőzés, ebéd nem csúszva hanem időben, közös foglalkozás, stb. Amolyan katonásan, ahogy rokonom csinálja két gyerekkel.

2018. ápr. 1. 08:01
 15/16 anonim ***** válasza:
8-az vagyok, egyebkent ovono, anyuka. Ugyes vagy es jol csinalod! Az en gyerekkoronat vegigkiabalta az anyukam, nem szivesen emlekszem vissza. Szerintem nagyon sok, neha tul sok elvaras van a gyerekekkel szemben, es - amit mar irtam- tul magasak a kovetelmenyek. Ugy latjuk, hogy ertelmes, okos, van humora... es hajlamosak vagyunk belemenni egy csomo felesleges vitaba, mert azt hisszuk ertelmesebb a koranal. Nalunk vannak szabalyok, de nem sok, betarthato. Pl. az asztalnal eszunk egyutt, egy idoben. Ha nem ehes felallhat, nem kell (meg) megvarni minket, de ha elmegy, nem johet vissza, nincs felugralas, falatozas... Altatas. Furdes, csendes jatek, mese felhomalyban, lampaoltas, ekkor megbeszeljuk mi volt jo es rossz a napban, ea utana alvas. En nem szolok ra, ha rangatja magat, ha duruzsol, igy altatja magat, de ebben mar en nem vagyok partner. Ha beporog kijovok... Zokni akkor bevalt. Nehez megtalalni az aranykozeputat, tudom. De lazits egy kicsit, ne bolondulj bele. Nekem negy gyerekem van, az ovisom peldait irtam le. Ugy vallaltuk az utolso kettot, hogy megbeszeltuk a ferjemmel, nem stresszelunk ra. Az csak egy asztal, az csak egy szonyeg, egy fal... Nyilvan vigyazunk a dolgainkra, de nem akarom elkovetni azt a hibat, mint anyam, hogy a tiszta lakasban o gurizik, mi maximum tarsasozhatunk, mert az nem koszol, megy az orditas folyton... Van most egyebkent egy jo konyv a dan gyereknevelesrol, hvg kiado. Lehet, hogy erdemes lenne belelapoznod! Kitartast!! Nem sokara tenyleg ertelmesebb lesz!!
2018. ápr. 1. 11:32
 16/16 anonim ***** válasza:
Én 4-5 éves korom óta nem hordok zoknit a lakásban. A délutáni alvás pedig egy nem működő dolog. A gyerekek a legritkább esetben alszanak (ténylegesen) délután.
2018. ápr. 1. 21:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!