Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nem beszélő 2 éves gyerek?

Nem beszélő 2 éves gyerek?

Figyelt kérdés

Valaki ismer nem beszélő 2 éves kislányt? Vitték már valahova fejlesztésre?

Az én lányom most töltötte a 2 évet,semmit nem mond. Általában olyannal találkozok csak,ahol nem beszél a gyerek,de 10 perc múlva kiderül,hogy már 10 szót mond. ... Na az én lányom 0 szót mond! Néha ciklikusan ismételget bababa mamama ilyenek. És nem is bólogat.

Nyíregyházi vagyok,most kell majd eldöntenem,hová vigyem,hol kapjon majd fejlesztést. A Csodavár milyen? Még nem voltunk ott. Jó szakemberek vannak,jól együtt lehet működni velük? Vagy a Vécsey köz?

2018. márc. 26. 13:59
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Én mindenképpen először a védőnő és a gyerekorvos véleményét kérném ki. Sajnos nagyon sok kamu fejlesztés is van, ahol a pénzre mennek. Legyen egy diagnózis, hogy van-e baj, ha van, akkor hogyan tovább. Ha meg nincs, akkor felesleges a gyereket és magadat idegesíteni, stresszelni.
2018. márc. 26. 14:21
 2/6 anonim ***** válasza:

Már párszor kiírtad.

Fejlődésneurológus, neuropszichológus, audiológia, fül-orr-gége?

Nem fejlesztéssel, hanem vizsgálattal kell kezdeni.

2018. márc. 26. 16:31
 3/6 A kérdező kommentje:
Audiológia,fül orr gége megvolt. Állítólag túlhallása van. De ezt 4 éves kor alatt nem vizsgálják, és amúgy is csak Bp-en foglalkoznak a diagnosztikával. Neurológis megvolt,állítólag semmi baja,de oda csak a lábujjhegyezés miatt küldtek. Csak megtekergették a lábát. Fejlődésneurológiát fél év múlva javasoltak a kórházban,most még nem. De fel fogom hívni őket. Szakszolgálathoz szerdán megyek vissza,akkor kell kiválasztani a fejlesztés helyét. A logopédus pedig április közepén kezdi neki a beszédindítást. De ha tényleg túlhallása van,akkor a beszédindítás is hatástalan lesz... :(
2018. márc. 26. 20:31
 4/6 A kérdező kommentje:
Az a fő baj,hogy 24 hónapos,és amiket "mond", azokat már mondja 6 hónapja legalább...vagy több. És semmi előrehaladás nincs. És én tudom,hogy van valami baja,de elküldenek szinte mindenhonnan,mert ránézésre egészséges. Bár ránézésre az se látszik,milyen súlyos májbeteg volt születése után. Amúgy most akarnának neki kontrollbiopsziát,de nem fogom engedni. A védőnő/doki szerint ez veti vissza a fejlődésben,ez a rengeteg kórház...
2018. márc. 26. 20:35
 5/6 A kérdező kommentje:
A védőnő mondta,hogy vigyem fejlesztésre.
2018. márc. 26. 20:41
 6/6 A kérdező kommentje:
De ez ingyenes,kiírja neki a szakszolgálat.
2018. márc. 26. 20:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!