Miért kezd el halandzsázni egy egyébként nagyon jól beszélő gyerek?
Nálunk is pár hete kezdte ezt a fiam, a jövő hónapban lesz 3 éves.
Ahogy én megfigyeltem, főleg akkor csinálja, amikor utánozni akarja az apját és idegen nyelven akar beszélni (sokat telefonál németül az apja, vagy skype-on beszélünk a németországi rokonokkal). Sokat nézi a Dóra és Diego meséket, ahol angolul is csacsognak, vannak szavak, kifejezések, amiket szépen mond, de idegen nyelven nem tud, tehát halandzsázik helyette.
Érdekes egyébként, hogy ezt csak nekünk, a szüleinek csinálja, a nagyszülőknek, kis barátoknak nem.
Igen, ugyanugy beszelget velunk, lehet vele tok normalisan is kommunikalni, mindent megebszelni, elmeselni, kerdez, stb.. De napjaban tobbszor rajon (mikozben jatszik), hogy tok ertelmetlenul halandzsazik. Az biztos, hogy elvezi, hogy felhuz vele.
Amikor bolcsibe kezdett jarni, akkor kezdodott. Elejen azt hittem azert, mert a bolcsiben sok gyerek nem beszel meg, csak szavakat max es azok is karattyolnak a sajat nyelvukon egesz nap - szoval, hogy oket utanozza. De nem mulik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!