Mennyire zavaró számotokra egy "beszélő név"? Mit gondoltok róluk (illetve azokról a szülőkről, akik ilyen nevet adnak)?
Írok pár példát, hogy mire gondolok "beszélő név" alatt.
Tehát pl:
Fehér Rózsa
Nagy Vitéz
Mezei Virág
Fekete Farkas
Arany Hajnalka
Kiss Ajándék
Szép Csillag
Cserepes Ibolya
Fekete Kamilla
Ilyesmikre gondolok. Mennyire veri ki nálatok az ilyesmi a biztosítékot?
A győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban dolgozik egy dr. Fehér Rózsa nevű doktornő. Minket tanított is (Széchenyi Istvány Egyetem - Ápolás és Betegellátás szak). Hát, nem mondom, eleinte furcsa volt a neve, de nem akadtam fent rajta különösebben, hamar meg lehetett szokni. :)
Én nem adnék ilyen nevet a gyerekemnek, de nincs különösebben gondom azokkal, akik igen. A felsorolásodból a Fekete Kamilla például kifejezetten tetszik, szerintem az egy különlegesen szép név így, ahogy van, és egyáltalán nem zavaró. :)
Szerintem bénák, de legalább a gyerekre mindenki emlékezni fog a hülye neve miatt...
Van hasonlóan gyönyörű névvel megáldott ismerősöm, mondanom sem kell mennyire áldja a szüleit a kreativitásuk miatt.
A szomszéd Kiss Virág, sose jutott eszembe, h beszélő név (születésétől fogva ismerem).
Ismerek Fekete Virágot is, az kifejezetten tetszik, meg Hajnal Virágot is, ez se jutott eszembe, h beszélő név.
Hajnal Csillag már érdekesebb lenne ...
Attól függ, mi a név, hivatalban dolgoztam, volt Tuba Rózsa, pl, meg Csirkéné Nyakas valaki, munkatársam meg Gombosné Ruha Gy. Vagy fordítva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!