Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Jellemző a mai legtöbb fiatal lányra az előítéletesség? Ha van egy egyszerű vidékről származó okos, de tájszólással beszélő pasi, akkor azt a legtöbb lány úgy fogja kezelni, hogy beszédstílusa zavaró?
Van, akit zavar. Egy ugyanarról a vidékről származó lánynak viszont valószínűleg nem lesz gondja ezzel, mivel neki ez a fajta tájszólás megszokott.
Szerintem csak akkor zavaró a tájszólás, ha valaki direkt "rájátszik". Ha nem, akkor még aranyos is :-)
Én erre a kérdésre annyit tudok mondani, hogy a pasik ugyanúgy reagálnak erre, mint a lányok.
Egyetemista lány vagyok, vidékről, és egy csomó kocka srác társaságába járok naponta órákra. És nem köntörfalazok, ha valami bánt, csak megmondom egyenesen az illetőnek. Ezt a városiak úgy értelmezik, hogy ez a csaj mekkora proli, meg milyen bunkó, stb...
Én nem hiszen az érdekkapcsolatokban, csak azokkal beszélek akiket tényleg bírok, és fordítva.
Szóval nem vagyok tájszólásos, de érződik a stílusomon, hogy nem városon nőttem fel, és igen, van aki megszól, és nem keresi a társaságom. De a tájszólásosoknál is ez e helyzet. És egyaránt nők és férfiak ugyanúgy reagálnak.
Engem nem zavar, de szerintem ha valaki igazán művelt, akkor elkülönül a tájszólás és a normális beszéd. Értem ezt úgy, hogy nekem is van tájszólásom, de csak akkor jön elő, ha belépek a szülői házba. Ha az irodában ülök és teszemazt telefonálok valakinek, akkor azt nem tájszólásban teszem.
Aztán persze ott a másik véglet, hogy Szegeden az is ö-zik - az egyetem falain belül is - aki Nagykanizsán nőtt fel, mert ilyen a közeg.
a barátomnak nem tájszólása van, hanem az a helyzet, hogy nincs jóban az "R" betűvel :D. Szóval raccsol. De ő is viccnek veszi, és a barátai is, engem nem zavarna még a tájszólás sem :). Mindent meg lehet szokni, ha meg igazán szeret valakit az ember, fel sem tűnik :)
17/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!