Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mikor tudnak ritmusérzékkel...

Mikor tudnak ritmusérzékkel dobolni pl kettessével pl hull a pelyhes?

Figyelt kérdés

Pl van 4 különböző tárgy az asztalon, egy vékonyabb pálcával (játékhorgászbot)ütögetve kb mikor lehet azt várni hogy csak ritmusra eldobolja rajtuk kettessével pl a hull a pelyhes fehér ho-t?

2-2-2-1

2-2-2-1 dobolás

2018. márc. 21. 21:08
 1/6 A kérdező kommentje:
Jav kettesével
2018. márc. 21. 21:11
 2/6 anonim ***** válasza:
71%
Mehhh szerintem en ezt vagy 12 eves koromig nem fogtam fel:D
2018. márc. 21. 21:27
 3/6 anonim ***** válasza:
66%
Ugh erted titi titi titi ta? Egy negy-ot eves mar siman visszatapsol, ledobol egy ilyet.
2018. márc. 21. 21:50
 4/6 anonim ***** válasza:
74%

Mai napig nem megy igazán ez.

Vagyis pont ennyit tudok mint amit leírtál pedig már közel vagyok a 30-hoz. Egyszerűen nem jó a ritmus érzékem.

2018. márc. 21. 22:23
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Hát, ez erősen függ a ritmusérzéktől, hallástól, miegyebektől. Egy jó hallással, ritmusérzékkel megáldott gyerek simán "ledobolja", tapsolja 2 évesen is, de akkor sincs ok aggodalomra, ha csak iskolás korban produkálja ugyanezt. Jómagam tanultam zenét (hegedültem), így én nem vagyok jó példa, nagyobb fiam botfülű totál, a kisebb pedig autizmussal él, gyakorlatilag abszolút hallása van, ergo ő szintén nem a norma, ennél több is ment neki már idejekorán, a mai napig döbbenet amit művel, no de az megint nem a szokványos. Vegyük a tök "átlagost", szerintem kábé ovis korban megy a legtöbb gyereknek, úgy 4 éves kortól, ha a tapsolós verzióval számítunk(ugyanaz, mint a "dobolás"), a ritmika tartása a lényeg.
2018. márc. 21. 22:24
 6/6 anonim ***** válasza:
Konkrétan ezt a kísérletet nem végeztem el :) Nálunk a kisebbik másfél éves kora előtt már biztosan tapsolt, tökéletes ritmussal táncolt zenére és sokkal előbb énekelt, mint beszélt, 3 évesen meg már lepötyögött magától kikísérletezve ismert rövid dallamokat szintetizátoron. (Sajnos hiába nagy zenebohóc itthon, szégyenlős alkat.:)) A nagyobbik csak iskolában, a barátai miatt találta ki magának, hogy ő is hegedülni fog, bevallom, azt hittem, totál kudarc lesz, mert addig csak kiabált éneklés címén, ritmusérzéke meg nulla (volt), de mégis tök jól belejött év végére. Szóval szerintem van, aki születésétől erre tehetséges, de tán ezt is lehet mindenkinél fejleszteni, kisebb vagy nagyobb korban is, persze ha van hozzá kedv is, idő is, kitartás is.
2018. márc. 22. 09:18

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!