Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kislányomat piszkálják az...

Kislányomat piszkálják az iskolában, anyám szerint elrontom a gyereket?

Figyelt kérdés

9 éves kislányom kedves, aranyos, csendes, kitűnő tanuló, soha semmi baj nem volt vele. Az iskolában teljesen rá van szállva egy lánybanda, csúfolják, piszkálják, sokszor már sírva jön haza a lányom. Az osztályfőnök nem csinál semmit, de hiába szól is a gyerekekre, ugyan úgy folytatják. A szülők tojnak az egészre.

Mondtam a lányomnak, hogy ne hagyja magát, szóljon vissza nekik. Egyébként is azért piszkálják, mert ő jó tanuló, a többi meg már bukott meg bukásra áll... Anyukám szerint viszont ezzel elrontom a gyereket, meg hogy én mire nevelem...

Hát amikor én ennyi idős voltam, engem is piszkáltak, mert jó tanuló voltam (a füzetemet összefirkálták, a ceruzáimat széttörték, a ruháimat szétszaggatták, stb), senki nem csinált semmit, anyám is max annyit mondott, hogy ne törődjek velük, "okos enged...". Csak anyám mesevilágban él, azt hiszi hogy aki jó és makulátlan, az elnyeri a jutalmát, a rossz meg a büntetését és nem érti meg, hogy az élet nem tündérmese. Engem is annyira kikészítettek az iskolás évek, hogy felnőttként nagyon sok problémám volt emiatt, csak terápiával tudtam feldolgozni. Nem szeretném, hogy a lányom is ezen menjen át, inkább legyen most "rossz".

Nektek mi erről a véleményetek?

2018. márc. 17. 22:27
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Engem nagyon sokat bantottak. A tanarok es anyukam is joforman szrtak ram.

Nekem most csak az segit, h sokkal jobb eletem van, mint azoknak, akik bantottak.

De ha valoszinuleg akkor valaki mellem all, nem lenne szuksegem pszichologusra, h mindezt feldolgozzam.

Nekem a sulivaltas csak reszben segitett. Neveletlen gyerek mindenhol van.

Viszont nekem segitett volna, ha erzem, hogy legalabb anyukam megert.

2018. márc. 18. 20:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!