Koszmó probléma óvodáskorban?
Kislányomnak újra előjött a koszmó, babé sampont használtunk, ami úgy ahogy kordában tartotta, most gondoltam már kipróbálok mást, de nagyon csúnyán bekoszmósodott. Az orvos paraffin olajat írt ki, azt mondta ez rendbehozza!
Esetleg használta valaki, tényleg jó?
Másik kérdés! Hosszú (nem annyira), nagyon dús haja van, így is kivitelezhető az olajozás? Nem lesz zsíros a haja, kimosható teljesen az olaj?
Már 5 éves, így már nem szeretném levágni rövidre a hajàt, ő sem szeretne rövid hajat, ezt a megoldást nagyon szeretném elkerülni!
Tavaly télen mi is belefutottunk ugyanebbe, én észre se vettem a rengeteg haja alatt hogy koszmós, a védőnő szólt amikor nézte a fejüket az oviban.
Eléggé nagy lerakódások voltak neki is, a Babé sampon az ellen már nem sokat ért, bár mi is azt használjuk, azóta folyamatosan.
Én sima étolajat v. olívaolajat használok, minden hajmosás előtt olajoztam neki, szintén fültisztítóval. Sok volt ugyan a fején, de leginkább a választék körül meg fejtetőn, tehát nem kellett az egész fejét beolajozni. Alaposabb dörzsöléssel, még egy samponozással azért kimosható. És tényleg fellazítja, ledörzsölhető a koszmó, viszont a nagyon vastag lerakódásoknál az alatta lévő hajszálak is kihullottak.
Igazán az olajozás ellenére is akkor múlt el, amikor már nem kellett sapkát hordani. Nyáron nem volt semmi problémánk vele, most megint van valamennyire de idén már figyeltem rá, olajozom ugyanúgy és így egyáltalán nem vészes a dolog.
A haját eszemben sem volt levágatni, nem viszket, nem sebesedik, hát majd elmúlik megint tavasszal.
Tegnap este már az egész fejtetőt bekentem, hagytam állni, levitte a sampon rendesen. Utána meg olyan szép csillogós lett a haja :D
A koszmó is láthatóan fellazult, de még így is nagyon nagy részen van, jópárszor biztosan meg kell ismételni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!