Tündi0212 kérdése:
Gyereknek a hátsó rágofogak is kiesnek azok is tejfogak vagy maradandó fog? Azt tudom hogy a metszők kiesnek de a nagyőrlök?
Figyelt kérdés
2018. márc. 2. 13:39
1/5 anonim válasza:
Minden elso fog tejfog, kiesik es no a helyere masik.
Osszesen 20 tejfog van, termeszetesen az orlofogak is azok, cserelodnek.
2/5 anonim válasza:
Hány éves gyerekről van szó? Vannak olyan örlők - a hatos fogak és utánuk - amiből nincs tejfog változat, élből a csontfog nő csak ki (kb. 6-7 éves korban nőnek ki a hatosok).
3/5 anonim válasza:
Normál esetben igen. De férjemnek pl a rágófogai nem estek ki, mert nem volt alatta fogcsira. Egyszerűen lecsontosodtak. Egyébként erősebbek a fogai, mint nekem. Kislányomnak pedig 5 évesen csak 18 foga van. Fogorvos emiatt nem akar röntgenezni és én sem szeretném. Remélem nem lesz gond a későbbiekben. De ezek elég extrém esetek.
4/5 A kérdező kommentje:
5 éves és kint van neki az őrlő
2018. márc. 2. 15:09
5/5 anonim válasza:
Elso valszolo vagyok.
A lenyeg, hogy a tejfogak kozott is van orlo, az elso es masodik kisolro fent lent, balrol jobbrol az elso korben tejfog.
Ezekkel egyutt van ugye 20 tejfog. Ami ezek moge no, az elso nagy orlo, az mar csontfog. 6-7 ev korul jon ki altalaban, de johet korabban/kesobb.
Szoval ha a gyerekeid fogat megszamolod es tobb van mint 20, akkor a ket kisorlo mogottiek mar csontfogak, azok nem cserelodnek.
A tej orlok cserelednek es jo sokara, 10 even felul altalaban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!