Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Egy 15 hnapos gyereknél sok...

Egy 15 hnapos gyereknél sok ha egy nap 700 ml tápszert eszik?

Figyelt kérdés
Merthogy képes napokig inkább semmi szilárdat nem enni (folyamatosan jönnek a fogai :( ), csak a tápszert fogadja el, de félek , hogy eljutunk oda, hogy a tápszer teszi ki az étrendje 90%-át, és csak 10-et a szilárd :(((((
2010. jún. 8. 21:13
 1/8 anonim ***** válasza:
szia,a kislányom 17 hós múlt, jönnek a szemfogai és most valami náthája is van, már napok óta fényből és levegőből él....alig ezsik valamit, kap tápszert, meg ő még cicizik is valamennyit, de azon kívül csak 1-2 keksz meg gyümölcs, és sluszs. de én nem aggódom, most gondolom ez kell neki. m,ajd visszaáll a rend. örülj, hogy legalább annyit megeszik.
2010. jún. 8. 21:31
 2/8 anonim ***** válasza:
13%

Miért kap egyáltalán tászert?

1 év után tej...az is olcsóbb, mint a táp

2010. jún. 8. 21:40
 3/8 A kérdező kommentje:

csakhogy nálunk ez kb. 2 hónapja tart. Igaz, azóta egyvégtében jönnek a fogak, szünet nélkül, de közben azért aggódom, hogy oké -e ez, hogy ennyire kevés szilárdat eszik :(((

(a mi védőnőnk nem favorizálja a tejet, szerinte a sovány lányomnak a tápszer magasabb kcal tartalmú, jobban laktat.)

2010. jún. 8. 21:44
 4/8 anonim ***** válasza:
Az én 2 évesem is tápszerezik(tejérzékeny),napi 600-700 ml-t iszik.
2010. jún. 8. 23:59
 5/8 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok.És csak annyit,hogy kb 2 hete vett vissza a mennyiségből,mert addig 800 ml-t ivott.Éjszaka-hajnalban is felkelt,és éhes volt(valóban az volt,mert kb 250 ml-t megivott,és 5 perc múlva már aludt is).Mindegy volt,hogy mit adok vacsorára+ivott 200-220 ml tápszert.Én rábíztam a gyerekre,tudtam,hogy előbb-utóbb le fog szokni erről(az éjszakai evésről).A védőnőnk és a gyerekorvosunk is ezt a nézetet vallja.
2010. jún. 9. 13:28
 6/8 anonim ***** válasza:
En egyik napról a másikra elvettem tőle, mert annyira eltelítette a pocakját,hogy azért nem kellett a szilárd neki. Reggel este 2-2 dl (tej-vagy tápi) és napközben hidd el,hogy éhes lesz. Akár kicsit folyósabbra csináld a főzeléket, ha a tápit elfogadja azt is el kell. Lehet egy kis lustaság is a dologban :)
2010. jún. 10. 14:00
 7/8 anonim ***** válasza:

nekem soknak tűnik....

a fiam mondjuk a másik véglet, ő az estit is lecserélte rendes ételre....reggel iszik 2-2,5 decit és slussz. Persze kap tejtermékeket, így nincs gond, de emelett eszik rendesen, még akkor is mikor fogzik, hozzátenném mi is nagyon szenvedünk a fogakkal, láz stb., de ettől függetlenül eszik. Nem lehet, hogy lusti enni a rendes ételt? A tápszer benyakalni 3 perc, és le van tudva a kaja. ebben a korban már nem igen érnek rá enni...:)

szerintem a minimális ajánlott mennyiségnél, reggel-este 2,2,5 deci, ne kapjon többet. Ebéd helyett meg semmiképp. Lássa, hogy ti is jóízűen falatoztok, hidd el, előbb-utóbb éhes lesz és enni fog veletek, de semmiképp ne legyen az, hogy ha eszik, akkor adsz helyette tápszert. Szüksége van a rendes ételre is, ő már nem kisbaba.

az egyik okos válaszolónak pedig, nyilván oka van, hogy tápszert kap és nem tejet. A fiam is tejcukor érzékeny és tápszert kap helyette, pedig már másfél éves.

üdv

2010. jún. 10. 14:26
 8/8 anonim ***** válasza:

hogy ha Nem eszik, akkor adsz helyette akart lenni.

előző voltam

2010. jún. 10. 14:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!