lassan 3 éves a kisfiam, a fogmosás kész rémálom. nem tudom mi tévő legyek , hogy végre sikerüljön megszoktatni vele, hogy a fogmosás szükséges dolog.
vettem többféle fogkefét, fogkrémet, mostam vlee a fogam én is, mesekönyv arról hogy mosssa a fogát a kisgyerek.... sorolhatnám.
ki hogy érte el, hogy a gyere fogat mosson?
2011. nov. 13. 17:06
1/8 anonim válasza:
Egész pici kora óta mostam nekik, és nem engedtem belőle, nagyon szigorúan kezelem, kezeltem a témát. Megtanulták, hogy nem játék a fogmosás, hanem kötelesség. Volt olyan, hogy le kellett fogni, mert úgy tiltakozott ellene, de én akkor (és most is) úgy gondoltam, hogy inkább lefogom erre a 2 percre, mint később a fogorvosi székben.
2011. nov. 13. 17:09
2/8 anonim válasza:
"Kislanyom, megmosnad anya fogat? .....Na es most en a tiedet!"
(pedig az en lanyom sem egyszeru eset)
2011. nov. 13. 17:53
3/8 A kérdező kommentje:
én is az első fogak óta szenvedek vele, szokszor én is le kell hogy fogjam,
félek, hogy így teljesen megutálja és nem fogja csinálni ezért keresek barátságosabb megoldást.
2011. nov. 13. 18:47
4/8 anonim válasza:
Én az első hisztinél szó nélkül a kezébe adtam a fogkefét.
Azóta először ő mossa meg magának, aztán anya is átnézi.:)
2011. nov. 13. 20:02
5/8 anonim válasza:
Én úgy csinálom,hogy amég megmosom a fogát,addig megengedem neki,hogy megmossa a kezét.Folyik a víz neki,teszek a kezére folyékony szappant és hagyom had szórakozzon a vizzel.Közben alaposan megtudom mosni a fogát.
2011. nov. 13. 20:36
6/8 anonim válasza:
Szia! Használtok homokórát, ami jelzi, ha letelik a 3 perc (vagy nyilván lehet kevesebb is, ha úgy gondolod)? Gondoltam, ha nem, talán segítene, mert egyrészt akkor látja, hogy meddig fog tartani a „kínzatása”, másrészt rábízhatod mondjuk, hogy figyelje, és szóljon, ha letelt – akkor feladatot is kap, ami tán érdekli.
Nálunk arról nehéz leszoktatni, hogy beszélni akarjon közben a srác. :)
2011. nov. 13. 21:26
7/8 anonim válasza:
Nálunk nem volt ilyen gond, csak az, hogy sokszor "elgyagyáskodja"! Ő is 3 éves és 1x ő, utána én mosom meg a fogát, de ha nem bír megmaradni, mert sürgős mehetnékje van, akkor felemlegetem neki (mert már korábban meséltem róla)a Fognyűvő Manó mesét. Aki amúgy kedves kis manó, de ha valaki nem iszik tejecskét és nem mossa meg rendesen a fogát akkor eljön és megkéri azt a kisgyereket, hogy legyen jó és mosson fogat. Általában én kérem, hogy kíméljük meg szegény kicsi barátságos manó a sok sétától, mert annyi rossz kisgyerek van még aki bizti nem mos fogat. Így ő elgondolkodik és nagylelkűen megengedi, hogy ne kelljen idefáradnia hozzánk a manókának. (Arra mindig figyelem, hogy ne legyen neki félelmetes a manó!!!)Egyébként a kis pipere tükrömet szokta még fogni és nézi milyen szép tiszta lesz a foga!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!