Miért engedi nem kevés szülő a gyerekének (kb 4 éves kortól akár 10 éves korig), hogy nyilvános helyen hangoskodjanak, rohangáljanak?
Nem véletlen kérdezem, és nem is azért, hogy vitát generáljak, hanem tényleg érdekel, hogy létezhet ez a jelenség.
Napi szinten látom, hogy kulturáltnak látszó szülők engedik, hogy a gyerekeik plázákban, kávézókban, éttermekben, üzletekben fogócskáznak, kiabálnak, szaladgálnak, ezzel mindenkit zavarnak és fellöknek. Rájuk nem szólnak, sőt, boldog mosollyal nézik.
Azokhoz szól a kérdésem aki ezt hagyja
Miért gondoljátok, hogy ez megengedhető viselkedési forma?
Biztos van itt is egy-két ilyen szülő, nagy számok törvénye alapján.
Értelmezd a kérdést, és hogy a korsávban melyik szituáció melyikre vonatkozik.
Egyébként egy nyolc éves forma kisfiút láttam kb másfél hete aki ámokfutása közben fellökött egy kávézóban dolgozó pincér hölgyet kb négy pohárral.
Tippelhetsz, hogy kifizették e a szülők a kárt
Attól, hogy felborítani nem sok mindenkit tud, még nagyon zavaró, ha neked rohan, lökdös, kiabál.
Én jártam már úgy, hogy vártam a buszt és az egyik fogócskázó gyerek engem használt háznak és kb belém kapaszkodott meg cibálta a ruhám, bújt mögém, hogy a másik ne találja el hógolyóval, de azért hozzám vágta, hátha... Nincs bajom a gyerekekkel, de azért álljon már meg a menet. Mikor szóltam érte még nekik állt feljebb.
Vagy, mikor vonaton rohangáltak, a gyerekek és majdnem fellöktek egy babakocsit meg a nagymamát, csapkodták a wc ajtót, stb. Mikor a kalauz rájuk szólt akkor is a szülő volt felháborodva.
Egyik családtagunk is engedi ezt a gyerekeinek. Szerinte teljesen normális ez a viselkedés. Ami végülis igaz, de nem a tömegközlekedésen, utcán, orvosnál, hanem otthon vagy a játszótéren. Aztán, ha rájuk van szólva akkor még a szülő van megsértve.
Igazad van, én is tapasztalok ilyesmit. Legsúlyosabb az volt,mikor egy kiskamasz srác pár hónapja felszállt a metróra az anyjával körbenézett és elkezdett hisztizni, hogy le akar ülni és ő gyerek neki ez jár, valakinek át kéne adnia a helyét. Persze mindenki kiröhögte kb. nehogy már a nyugdíjas nénik/bácsik álljanak fel neki. Az anyja meg neki helyeselt. Kissrác tovább fokozva a helyzetet megállt egy kapaszkodónál és elkezdte az ott ülő pasat arcon köhögni, ütögetni (ajtó melletti ülés), provokálta, hogy leülhessen, közben meg ott virgonckodott, biztos nem volt komoly baja. A pasas 2 megálló után erőteljesen rászólt azt még ő volt a szemétláda...
Nem vagyok gyerek ellenes, van egy 4 éves fiam, de azért nem ő az úr házban, bármennyire is imádom. Étterembe nem visszük, mert nem az a nyugodt típus. Érdekes mi sem halunk bele, hogy hétvegente itthon főzünk, vagy néha a mamanál ebédelünk. A gyerekkel az élet is változik. Sokan képtelenek lemondani korábbi életvitelükről is. Ez is problémásan csapódhat le a gyereknevelésben.
Az ilyen kétkedők részére napi szinten videókat gyártok, csak sajnos nem merem veled megosztani, mivel beazonosítható rajta a munkahelyem, és nem szeretném, hogy kirugasson valami hozzád hasonló ősanya.
Szóval kénytelen vagy beérni azzal, hogy igenis NAPONTA TÖBB ilyet látok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!