Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hosszú haj, vagy rövid haj?

Hosszú haj, vagy rövid haj?

Figyelt kérdés

Már rég elképzeltem, hogy ha lányom lesz, hosszu kis lokniai lesznek, és olyan édes lesz:-)

Lányom 2 éves, elkeztem neki növeszteni a haját, eleinte imádta is, mindig csinltunk bimm-bammot (copfot), sőt, ő kérte, majd a csatokat is, meg a hajpátnot is.

Most vagyunk ott, hog ymár össze lehet kötni, megfogja a csat, de ha nincs összekötve, pont a szemébe lóg...

És most jött az időszak, hogy nem engedi a bimmbammot, üvölt, hisztizik, hogy nem akarja.

mit tegyek? Jön a nyár, melege is van, de ha levágom, sosem nől meg neki-ahogy nekem sem...

Hagyjam még kicsit, megbékél, vagy vágassam le, és várjak, amíg nagyobb lesz?

Ki mit tapasztalt e téren?

2010. jún. 8. 19:44
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Lányom is így volt ezzel, nem bírta elviselni a csatokat, gumikat, úgyhogy frufrut vágtam neki, a többi maradt úgy, ahogy van. 1 év múlva (most 3 éves) ott tartunk, hogy szépen össze lehet kötni, ami esetleg még nem ér oda, ha egy copfba kötöm, akkor azt elcsatolom. Mert most már engedi, sőt ő mondja, hogy most 1 vagy 2 copf, fonás, vagy lófarok, stb stb. Ha nem engedi felkötni, vágj nyugodtan frufrut, akkor legalább a szemébe nem lóg és mégis észrevétlenül megnő jövő ilyenkorra.
2010. jún. 10. 11:32
 12/14 anonim ***** válasza:

A haj sem szebb, sem egészségesebb nem lesz attól ha tarra van vágva. Genetikus, hogy kinek milyen sok/kevés vagy milyen vastag szálú a haja. max dúsabbnak látszik vágás után, mert egyforma hosszúak lesznek a hajszálak. A kislányod nem szenved attól hogy összefogod a haját. Ez pont olyan dolog, hogy Te is fésülködsz, megmosod a fogad...stb., ha tetszik ha nem ez kell. A kicsi is hozzá fog szokni

Akkor kerdezz meg barmilyen fodraszt,ha nekem nem hiszed el, es nem a tarra vagastol lesz egeszseges, de en sem azt irtam, hanem attol hogy sürün van vagva, mert akkor nem töredezik fel egeszen a fejtetöig es nem vekonyodik el teljesen. De te biztos jobban tudod.

2010. jún. 10. 15:27
 13/14 anonim ***** válasza:
én sem azt írtam, hogy egyáltalán nem kell a hajat vágni, mert kell, de pár cm elég. Egy 2évesnek meg még annyira sincs szüksége, neki még nem töredezik a haja... legalábbis a hasonló korú kislányoknak akiket ismerek nem
2010. jún. 10. 22:49
 14/14 A kérdező kommentje:

Na, tegnap bepipultam és levágtam elöl neki, a hol a szemébe lógott. A fodrász nem fog megdícsérni, de majd lesz valami.

Frufruja amúgy van, de nagyon sok forgója van a fején,és a feje tetejéről is a szemébe lóg a haja-na ennek a végét vágtam most le.

Amúgy a tarra vágás semmi hasznot nem hoz-nekem is a mesterfodrász vágta. Kb 3 havonta illik a végét megvágatni, hogy szépen nőjőn és ennyi. Mi is 3 havonta járunk vágatni:.)

Akkor marad a hosszú haj:-)

2010. jún. 11. 11:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!