Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hosszú haj, vagy rövid haj?

Hosszú haj, vagy rövid haj?

Figyelt kérdés

Már rég elképzeltem, hogy ha lányom lesz, hosszu kis lokniai lesznek, és olyan édes lesz:-)

Lányom 2 éves, elkeztem neki növeszteni a haját, eleinte imádta is, mindig csinltunk bimm-bammot (copfot), sőt, ő kérte, majd a csatokat is, meg a hajpátnot is.

Most vagyunk ott, hog ymár össze lehet kötni, megfogja a csat, de ha nincs összekötve, pont a szemébe lóg...

És most jött az időszak, hogy nem engedi a bimmbammot, üvölt, hisztizik, hogy nem akarja.

mit tegyek? Jön a nyár, melege is van, de ha levágom, sosem nől meg neki-ahogy nekem sem...

Hagyjam még kicsit, megbékél, vagy vágassam le, és várjak, amíg nagyobb lesz?

Ki mit tapasztalt e téren?

2010. jún. 8. 19:44
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Csak hiszti. Ulj le vele es beszeljetek meg, hogy elobb osszekotod a hajat utanna jatszhat. Amugy ez jo modszer minden mas hisztire is, csak kitartonak kell lenni. Sose felejsd el hogy te neveled a lanyod es nem forditva!
2010. jún. 8. 19:59
 2/14 A kérdező kommentje:

Hisztiben következetes vagyok, csak nem akarok "szenvedést" sem okozni neki. Lehet, ő nem akar hosszú hajat...

Amúgy fülbevalója is azért nincs, mert férjem nézete, hogy majd ha a lány akarja magának, akkor legyen neki.

2010. jún. 8. 20:47
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Az előző hozzászólónak teljesen igaza van! Ne hagyd magad! Nálunk is voltak ilyen "csaták". Szombaton lesz 4éves a kislányom, és gyönyörű félhosszú haja van. (épp a napokban vágtam le a végét) Sokféle frizurát lehet már belőle csinálni. Nekem a parkettafonás mindig nagyon tetszett, de nem tudtam, hogy kell csinálni. Elmondták, begyakoroltam és most már kezdem variálni is. Nagyon jól áll a csajszimnak. Szóval, szerintem megéri a fáradtságot és kitartást, ezeket a hisztiket kezelni. Meg ha belegondolsz, pl. télen sem engednéd ki a hóba egy szál pulcsiban, csak mert ő nem akar kabátot felvenni...

Ezt az átmeneti sem nem rövid, se nem hosszú hajat próbáld valahogy átvészelni. Ilyen melegben úgysem árt egy kis kalap, sapka, kendő, hajpánt...

2010. jún. 8. 20:48
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Mutass neki képeket a hosszú hajú hercegnőkről:)és magyarázd el,hogy ha ilyen szép akar lenni akkor hagynia kell:9tapasztalatom szerint hatásos:)
2010. jún. 8. 20:54
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem se vágasd le a kislány haját.Nekem másfél éves korom körül gyűrűgöndör hajam volt,és anyukám levágatta négy éves korom körül,mondván hogy csak a baj van vele és melegít.És most ha visszanézem a kiskori képeket azt látom hogy minden kislánynak gyönyörű hosszú haja van,csak nekem nem...úgyhogy szerintem megéri csatázni vele..:)
2010. jún. 8. 20:55
 6/14 anonim ***** válasza:
17/L ..ez lemaradt:) (20:55-ös)
2010. jún. 8. 20:57
 7/14 anonim ***** válasza:
miért ne nőne meg ha levágod? kinő a haj....sztem 2 évesnél még bőven játszik a praktikum, a 35 fokban jobb lesz nek ia rövid haj, sztem vágjátok le. ne csutkára, de rövidre. és akkor nem is kell harcolni egy darabig a fonással.
2010. jún. 8. 21:34
 8/14 A kérdező kommentje:

10 hónaposan vágtuk le neki csutkára, azóta most akkora, hogy már össze lehet fogni elöl két cofban, de hátul akkor is kilóg.

Nekem 3 éve alatt nőtt akkorát, hogy már össze tudom fogni...

Szóvalnem vagyunk egy gyors hajnövős fajták.

Azt hiszem, akkor még kűzdünk kicsit:)

2010. jún. 8. 21:39
 9/14 anonim ***** válasza:
Egyebkent a sürü hajvagastol csak szebb es egeszsegesebb lesz a haj. nekem mindig csut rövid hajam volt es sosem csufoltak a lanyok erte, es közepiskolaban mar inkabb irigyeltek, mert azoknak akiknek sosem vagy csak nagyon ritkan vagtak a hajat rendelkeztek kb 3 szallal nekem meg rengeteg van... Es szerintem inkabb a kesöbbiek a fontosak mint hogy a regi fenykepeken milyen volt az oviban a hajam. Ezen kivül valaki irta a praktikumot, hat igen, egy kisgyereknek iskolas korig sokkal praktikusabb a rövid haj, nem feltetlenül a csutrövid, de sok szep lanyos rövid haj is van. de akarod eröltesd ra a hajgumit, amikor mar nagyobb lesz ugyis megmondja mit akar. de azt semmikeppen ne hagyd hogy a szemebe logjon!
2010. jún. 9. 21:49
 10/14 anonim ***** válasza:
58%
A haj sem szebb, sem egészségesebb nem lesz attól ha tarra van vágva. Genetikus, hogy kinek milyen sok/kevés vagy milyen vastag szálú a haja. max dúsabbnak látszik vágás után, mert egyforma hosszúak lesznek a hajszálak. A kislányod nem szenved attól hogy összefogod a haját. Ez pont olyan dolog, hogy Te is fésülködsz, megmosod a fogad...stb., ha tetszik ha nem ez kell. A kicsi is hozzá fog szokni
2010. jún. 9. 23:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!