Ártok a gyereknek, ha reggelente 15-20 percre bekapcsolok neki mesét, amíg magamhoztérek és megiszok egy kávét?
Szerintem ne áltassuk magunkat, valószínűleg árt a tévé, kb. ahogy a cukor is, miből szintén ad - többet vagy kevesebbet - az ember, mert ő is szereti, vagy ahogy a vegyszerek és járművek és még sorolhatnám, amik kényelmesebbé, de kevésbé egészségessé teszik az életünk. Nem tökéletes a modern élet se, nem tökéletes anyákkal és már születéskor sem tökéletes gyerekekkel. Valakinek ettől nagy bűntudata lesz, más csak megvonja a vállát, hogy belefér, a harmadik meg inkább bele se gondol, aztán az "eredmény" (hogy a gyerek felnőve szidni fog-e minket ezért vagy az ellenkezőjéért? :)) majd mindezt vagy tükrözi vagy sem. Itt egy csomó cikk mindenféle elméletekkel. Legérdekesebb szerintem az, ahol arról írnak, hogy még a tévézésre való hajlam is genetikai :)
Sziasztok.
Szerintem maga a kérdéskör is lassan túl van már lihegve...
Mikor az első gőzmozdony járatra felszálltak az emberek(ami 30-40km/h sebességgel ment)felhívtak a figyelmet az egészségkárosító hatásaira.
Anyukam mesélte hogy mikor az egyik Bp-I mizgolepcsőt átadtak akkor is felhívtak az emberek figyelmét,hogy a hirtelen nagy szintkülönbség miatt szédülhetnek esetleg.
Ma mar nevetünk ezeken.
De szerintem a TV,táblagép pont ilyen.Mi aggódunk,a gyerekeink viszont egy digitális világba nőnek bele,amiben hiba tőlük megvonni ezeket az eszközöket.
A lenyeg,hogy a mértéket megtanitsuk nekik!
Míg egy gyerek motivalhato,simán játszik játékokkal,a szabad levegőn feltalálja magát,addig szerintem semmi gond ha mértékkel meséket nez.
Amugy meg ez szerintem csak az első gyereknél ekkora dilemma.A 2.mar abba nő bele,hogy megy a mese és nagyon nem olyan ami neki való,hanem amilyet a nagy teso szeretne :D
Nalunk 2 év van a fiuk között,mikor 2.szuletett a nagyobbik rákapott a verdakra.Nehez idoszak volt,a pici sokat sírt,segitsegem nem volt,így hagytam a mesét.Sokat aggódtam hogy mi lesz vele,aztán meg azon aggódtam hogy a fel évesem konkretan hosszú percekig bámulja ezt a gyors mesét.Na a nagy most 7eves,kitűnő tanuló,okos,választékosan beszél,jo a magaviselete.
A kicsi 5eves és ha nem ajánlom fel neki akkor nem is érdekli a TV:D
Persze szoktak mesezni,szoktak tablagepezni is,de pl tavasztól őszig mindig annyit vagyunk kint,hogy van hogy napokig be sincs kapcsolva a Tv.
Bocsanat hogy ilyen hosszan írtam,szóval kérdező szerintem semmi baj ezzel.Raadasul a bogyó és Babóca egy nagyon kedves mese,jo a tartalma is.
Örülnek ha most 2eves lányom is ezt nézné,de ha ő választhat akkor a fiuk Lego star wars részeit kéri :D
"De figyelj màr #26.
Mi is néztünk meséket gyerekkorunkban,akkor belőlünk hogy lett ember?"
Nem tudom, milyen idős vagy (én 30 fölött), de nekünk még tévénk se volt, amikor 16 hónapos voltam. Később meg volt kemény 3 csatorna, amin semmi nem volt. Bőven általános iskolás voltam, amikor lett választék, műholdas adók.
És nem a teljes tiltásról van szó, hanem korosztályos teljes tiltásról. 3 év alatt csak árt minden mennyiségben. Ez tény.
Lehet lepontozni, bezzegelni. Egyet nem lehet, vitatkozni vele.
Kedves utolsó,
Megkerdezhetem te hogy oldanád meg,ha mondjuk adott egy 4 éves és egy 1 éves.Kb egyszerre alszanak,így az kizárva h a nagy a pici alvás idejében nézi.
A 4 éves viszont mar nézhet mesét,igénye is van ra és vannak kimondottan jo mesék!Mit csinálsz a kicsivel???
"Ez tény.
Lehet lepontozni, bezzegelni. Egyet nem lehet, vitatkozni vele."
Hűha, ez aztán az érvelés. Ez tény, punktum!
:))
Miért kell így nekiesni annak az anyukának, aki szerint árt? NEM EZ VOLT A KÉRDÉS?
Legközelebb írd hozzá, hogy csak az válaszolhat, aki szerint nem árt, de ezért felesleges volt kérdezni. -.-
Nem azzal van a baj,hogy leírja hogy szerinte árt,hanem hogy e mellett negatívan minősíti azt,aki szerint meg nincs baj ezzel.
Mindenkinek a saját dolga,hogy mennyit engedi tv-t nezni a gyereket,az is ha eleve nincs tv elvi okokból.
De csak azert mert az o gyereke történetesen okos,ugyes ne gondolja már hogy azert van mert nem nez tv-t.
Ahogy korábban írtam nekem nez mind a 3,meg sincs gond veluk.
Jaa és mikor a fiuk 3 és 1 evesek voltak nekem is mindig egy időben aludtak.Szoktatas kérdése....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!