Led tévé adását erősen zavarja ha bekapcsolok a lakásban bármilyen eszközt pl világítást. Mit tehetek?
szerintem meg:
a lakásod áramellátó vezetékrendszere elavult.
..és tele van kontakthibákra váró problémákkal.
(öreg a vezetékrendszer) a lakásodban, az alu vezetéket ki kellene cserélni nagyobb keresztmetszetű réz vezetékekre)
-
az energetikai villamos betáp csatlakozó belépő vezetékénél előbb meg kéne tisztítani a korrodáló vezeték összecsatlakozását. (nagy ellenállás esetén még tűz is lehet belőle!)
Komoly esély van rá, hogy valahol fel van cserélve a nulla és a föld. Amikor felkapcsolod a lámpát, áram folyik a földön, ez beleszór a TV kábel földelésébe és serceg a kép. Hagyományos ízzóknál a kapcsolási áram sokszorosa az üzemi áramnak, és a felfutás is meredekebb, mint az 50 hertzes szinusz, ezért csak kapcsolásnál van gond.
Ha igazam van, a lakás életveszélyes és azonnal át kell nézni. Úgyhogy remélem, más a hiba oka.
köszönöm a válaszokat.
Digitális adás van és szinte mindenhol kompakt fénycső. Én valami induktiv fogyasztóra gyanakodtam mert habverő bekapcsolásakor jóval erősebb volt a zavarás.
Mindkét tévé minőségi és kb ugyanaz a típus. Videólejátszásnál minden ok, csak digitális tv adásnál rossz. Sokat próbálgattam.
Végül megvan: A koax kábel vagy inkább annak csatlakozása a hibás. Hogy hogyan azt fel nem fogom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!