Miért rossz a képminőség IPTV-vel? Ez a kábel megfelelő hozzá? :VECTOR CATV RG6-TS60HB 75OHM COAXIAL DROP CABLE 60% (Bővebben lent)
Koax kábel van bevezetve, amely 2 tv készülékre van elosztva. Az egyik készülékre megy az analóg kábel tv szintén koax-on keresztül, a másik készülékre pedig IPTV van kötve (Home gateway és ST box).
Az IPTV-vel rossz minőségű a kép, szemcsés, míg a hagyományos kábellel a másik készülék sokkal szebb képet ad (annak ellenére, hogy a képernyőméret itt még nagyobb is).
Azt kipróbáltam, hogy nem-e a tv-vel van-e baj:
a két készüléket megcserélve a set top box-szal a nagyobb tv-n is ugyanolyan kásás a kép.
Lehetséges-e, hogy a rossz árnyékolású koax kábel okozza a problémát? (Úgy tudom, hogy a legideálisabb a 3x-os árnyékolású kábel, viszont nem tudom, hogy az enyém pontosan milyen.
A felirat rajta: VECTOR CATV RG6-TS60HB 75OHM COAXIAL DROP CABLE 60%.)
Elnézést, ha nagyon nagy ostobaságot kérdezek. :)
4-es:
Azt nem is állítottam, hogy közvetlenül a tv-be koax menne (lehetséges hogy rosszul fogalmaztam). A másik tv-hez van koax kábellel csatlakoztatva hagyományos kábel tv, nem az iptv-hez. Az IPTV-nél természetesen Scart csatlakozó megy a boxból.
Akkor szerinted mi lehet a probléma?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!