Kiemelkedően tehetséges óvodás korú gyermeke van valakinek?
Mostanában egyre több ember, akivel találkozunk (tegnap pl. egy fejlesztő pedagógus a Gyerekszigeten) mondja 4 éves kisfiamra, hogy jóval az életkora előtt jár. Tegnap épp a vizuális és koncentrációs készsége alapján mondták, ami állítólag majdnem iskolaérettségi szintű. (de ugyanez van énekben és mozgásban is, különösen fociban... :))
(szerintem egyébként a szociális-társas készségei a legjobbak...)
Persze, én eddig is láttam, hogy nagyon jó sok mindenben, de egyrészt azt gondoltam, hogy elfogult vagyok, mivel az anyukája vagyok, másrészt nem is tudom, hogy néz ki egy tehetségfejlesztő program - valaki részt vesz/vett ilyenben kb. ilyen életkorban???
Kettősek az érzéseim egyébként: egyrészt azt akarom, hogy legyen ideje "gyereknek lenni", szóval nem elvenni fejlesztésekkel a játéktól, az élettől az idejét, másrészt ha ez így van, az iskolában biztos ki fog ütközni, hogy jobb képességű, és ez pl. (mármint a differenciált foglalkozás a tehetséges gyerkőcökkel) nem megoldott egy átlagos iskolában...
Előre is köszönöm, ha írtok tapasztalatokat.
Nekem si mindig mondtáka fimar, hogy sokkal okosabb,tájékozotabb a koránál.
Most harmadikos, teljesen átlagos gyerek, a matekot kirázza a kisujjából, volt már versenyen, emellet szavalóversenyre is szokott menni, de én semmirt nem erőltetek.
Emellet uyanolyan szemtelen kiskamasz, mint az átlag:-))
Negyedikig mindenképen szeretném ha ide járna (nagyon jó tanárjai vannak), ez egy sima Bp-i kerületi iskola.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!