Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kiemelkedően tehetséges...

Kiemelkedően tehetséges óvodás korú gyermeke van valakinek?

Figyelt kérdés

Mostanában egyre több ember, akivel találkozunk (tegnap pl. egy fejlesztő pedagógus a Gyerekszigeten) mondja 4 éves kisfiamra, hogy jóval az életkora előtt jár. Tegnap épp a vizuális és koncentrációs készsége alapján mondták, ami állítólag majdnem iskolaérettségi szintű. (de ugyanez van énekben és mozgásban is, különösen fociban... :))

(szerintem egyébként a szociális-társas készségei a legjobbak...)

Persze, én eddig is láttam, hogy nagyon jó sok mindenben, de egyrészt azt gondoltam, hogy elfogult vagyok, mivel az anyukája vagyok, másrészt nem is tudom, hogy néz ki egy tehetségfejlesztő program - valaki részt vesz/vett ilyenben kb. ilyen életkorban???

Kettősek az érzéseim egyébként: egyrészt azt akarom, hogy legyen ideje "gyereknek lenni", szóval nem elvenni fejlesztésekkel a játéktól, az élettől az idejét, másrészt ha ez így van, az iskolában biztos ki fog ütközni, hogy jobb képességű, és ez pl. (mármint a differenciált foglalkozás a tehetséges gyerkőcökkel) nem megoldott egy átlagos iskolában...

Előre is köszönöm, ha írtok tapasztalatokat.

2010. jún. 7. 12:10
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Nekem si mindig mondtáka fimar, hogy sokkal okosabb,tájékozotabb a koránál.

Most harmadikos, teljesen átlagos gyerek, a matekot kirázza a kisujjából, volt már versenyen, emellet szavalóversenyre is szokott menni, de én semmirt nem erőltetek.

Emellet uyanolyan szemtelen kiskamasz, mint az átlag:-))

Negyedikig mindenképen szeretném ha ide járna (nagyon jó tanárjai vannak), ez egy sima Bp-i kerületi iskola.

2010. jún. 7. 14:31
 2/2 anonim ***** válasza:
ez a legnagyobb baj, hogy a tehetsegeket elhanyagoljak. Mert nincs hova vinni vagy az anyuka nem tesz bele eleg energiat, pont az ovi vege es az elsö egy-ket osztalynak kellene megadnia a tudomanyok zene stb... fele a kezdö lökest hogy megtanulja szeretni a tanulast. mert nem csak az utcan rohangalas a jatek, a tanulas is az lehet. En ajanlanam a fasori iskolat (7ker) 5iktöl felveszik, vagy a pannonhalmi benceseket, az is nagyon jo, addig meg el kell vegetalni :s es otthon plusz dolgokat tanitani, de az szuper ha ehhez van az iskolajaban olyan pedagogus aki foglalkozik vele pluszba.
2010. jún. 7. 20:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!