Túl nagy büntetés lenne nem elengedni az ovis farsangra?
Figyelt kérdés
5 éves a fiam. A hétvégén beteg lett és ezzel párhuzamosan a kisördög is belé bújt. Olyan szófogadatlan hogy a hajam kitépem néha. De amugy nem ilyen, és a betegsége sem indokolja, nem lázas, nem levert. 2 percenként fujja az orrát és köhög. Gondoltam kikúrálom csütörtökig, és bemehetne farsangra. Nagyon várja, megvan a jelmeze is. Viszont nem fogad szót, nem öltözik fel, sapka nélkül kiszalad az udvarra, stb. Mondtam neki hogyha nem fogad szót, nem fog meggyógyulni es akkor nem mehet el a farsangra. Ilyenkor kiabál hogy de igen, mehet. Arra gondoltam hogy tényleg nem engedném el. De tartok tőle hogy az már "túl nagy" büntetés lenne számára. Viszont elegem van abból hogy azt gondolja bármit megtehet, nincs következménye. Nem tudom mi történik vele.
Én is a farsanggal próbáltam motiválni a beteg lányomat az együttműködésre (gyógyszerbevételnél, öltözésnél), de nem jártam sikerrel, nem is gyógyult meg, így nem megy. Ha meggyógyult volna mehetett volna, ilyen nagy büntit semmiért nem adnék. Jelmez jó lesz jövőre.
2018. febr. 6. 19:26
12/20 anonim válasza:
Annyira vicces. Felteszel “X” kérdést, senki nem arra válaszol, hanem “Y” dologról kezdenek beszélni, erre Te megírod, hogy bocsánat, de ez téged most nem érdekel, mire “akkor mi a kérdésed?” és “akkor felesleges a kérdésed.”
2018. febr. 6. 19:30
13/20 anonim válasza:
Figyelj, ha mindezek után nem tartod be, amit mondtál, az következetlenség és akkor még annyira sem fog rád hallgatni legközelebb. Én nem a farsangot mondtam volna neki, de most, hogy már erre hivatkozva akarod nevelni - tartsd is be, amit ígértél. Igen, szomorú lesz. De nem fog élete végéig tartó törést szenvedni. Úgyhogy ha ezek után sem viselkedik, akkor tényleg ne menjen farsangra. Lesz jövőre is, azért ez nem egy soha vissza nem térő alkalom.
2018. febr. 6. 19:34
14/20 anonim válasza:
Senki nem tévedhetetlen, mindenki hibázik néha, de be kell ismerni ezt is. Csak akkor tanulunk belőle. Elszakadt a cérna, te is túllőttél a célon. Nem viselkedett jól oké, akkor ne nézzen mesét vagy ne kapjon nasit.
Ha másik 100 esetben következetes vagy akkor ennek nem lesz jelentősége. De legalább te is tanultál valamit.
Persze csak akkor engedném, ha meggyógyult.
2018. febr. 6. 19:50
15/20 anonim válasza:
Ha teljesen meggyógyul akkor vinném. Nagyon gonosz dolog lenne nem vinni. De ha egy kicsit is beteg még akkor ne vidd, nem kell, hogy másik 20 gyerek is beteg legyen.
2018. febr. 6. 19:57
16/20 anonim válasza:
Ez nem büntetés hanem a szülőnek lenne ez bosszu és elégtétel. Nem nevelési eszköz, ahogy a zsarolás sem az.
2018. febr. 6. 21:07
17/20 anonim válasza:
Én tudok büntetést kiszabni és be is tartom még ha sajnálom is őket, de azt hiszem ezt még én sem lépném meg. Az biztos, hogy elkapnám a grabancát, leültetném és komolyan elbeszélgetnék vele a viselkedéséről.
Szerintem elég ha farsang után bünteted meg ha még mindig nem bírsz majd vele. Pl nem nézhet mesét, nem játszhat tableton (nem tudom kinél mi van, nálunk mondjuk csak a mese van) stb...
2018. febr. 6. 21:35
18/20 anonim válasza:
Ha meggyógyult, vidd el a farsangra! Előtte beszéld meg vele, hogy hibáztál, buta dolog volt a farsanggal fenyegetőzni. És kérd meg, hogy ő is mondja el, vajon miért voltál dühös rá, és hogyan tud változtatni a viselkedésén. Hidd el, hiteles leszel a szemében, hogy a tévedésedérr bocsánatot tudsz kérni, neki pedig megtanítod, hogyan értékelje a saját viselkedését.
5 éves nagyfiú, már mindent megbeszélhetsz vele (persze, ésszerű keretek között).
És valóban: nagy butaság a farsanggal zsarolni!
2018. febr. 6. 22:49
19/20 anonim válasza:
Nem lennék képes erre egy ovissal. Szegény fiad várja, készült, ott van a jelmeze, ez egy kis rosszalkodásért hatalmas büntetés lenne. Egy olyan szintű bünti még oké, hogy nem ehet édességet vagy nem mentek ki játszani, ha nem öltözik fel.
Vedd figyelembe, hogy beteg. Attól, hogy nem látványosan van rosszul és nem lázas, még nagyon kellemetlen tud lenni egy bedugult orr is. Egy 5 éves gyerekről beszélünk, sok pasi 40 évesen is hisztis és nyűgös ha megfázik. Sőt, én is az vagyok nőként, ezért ne büntesd
2018. febr. 6. 23:10
20/20 anonim válasza:
Ilyen eszembe sem jutna, hogy ezzel büntessek. Ha nem mehetne farsangra büntiből akkor valószínűleg még jobban kifordulna magából. Ne ezzel büntesd, hanem kezdd el nevelni inkább a gyereket.
Arról meg h nem érdekel téged a többi gyerek és anyuka... no komment. Sajnállak.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!