Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit érez egy ilyen anya gyereke?

Mit érez egy ilyen anya gyereke?

Figyelt kérdés

Mit érezhet az anyja iránt az a gyerek, akit az anyja nagyon szeret, akinek sokat tanít az élet igazi értelméről, a boldogságról, munkája mellett igyekszik minél többet vele lenni, sokat beszélgetni, tiszteli a véleményét, támogatja az álmait, kiáll érte, stb. DE!!!!! a gyerek magatartászavaros, hiperaktív, az anya pedig lobbanékony természetű, és bár először mindent elmagyaráz szépen, a sokadik szófogadatlanság után már kiabál. És mivel a gyerek olyan, amilyen, a kiabálás mindennapos. Nem a gyerek személyét ócsárolja, hanem kiabálva próbálja fegyelmezni, mert minden tankönyvi módszer csődöt mond.

Azok tapasztalata érdekel, akiknek ilyen anyjuk volt.

(Tehát kifejezetten kérem, hogy akiknek szintén kiabálós anyjuk volt, de az nem adott szeretetet és folyton alázta, kritizálta, ócsárolta a gyerekét, azok most ne írják le, mit éreztek az anyjuk iránt, mert a fenti családban nem erről van szó, hanem egy támogató és nagyon szerető, de türelmetlen anyáról)

Egy nagyon kedves ismerősömről van szó, őt állandóan mardossa az önvád, hogy tönkreteszi a gyereke életét, mert folyton kiabál vele. Én tudom, hogy mennyire szereti, de azt is, hogy a kiabálás tényleg ártalmas. Viszont a fia feladja neki (és a pedagógusoknak is a leckét, az biztos).

2018. febr. 5. 22:13
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

Nem hiszem = nem vagyok orvos, ezért nem fogom felülbírálni a pszichiátria állásfoglalását.

Létezik anya-gyerek között szimbiózis, a gyerek visszatükrözi az anya lelkiállapotát. Azonban ebben a családban az anya nem egy idegbeteg, elvetemült sárkány, ahogy fogalmaztál. Nem a munkahelyi stresszt, nem más problémáját vezeti le a gyereken, hanem konkrétan a gyerek magatartására reagál így, amikor már tehetetlennek érzi magát.

TV-jük nincs, tabletjük nincs, nem élek velük, de úgy tudom, minden este mesét olvasnak, hordozott, igény szerint sokáig szoptatott, válaszkészen nevelt mind a két gyerek. egyikük magatartászavaros, másikuk nem az.

Mivel teljesen eltértünk már így is az eredeti kérdéstől, kérlek, ne kanyarodj most el abba az irányba, hogy akkor meg az a baj, hogy túl sokat törődnek vele, elkényeztették, stb.

Ha anyukád mindent hasonlóan csinált, mint a leírás alapján a barátnőm, akkor kérlek, írd le, te mit éreztél. Ha látatlanban mocskolni tudod csak őt, akkor kérlek, tartsd inkább magadban, mert nem az volt a kérdés, hogy mitől lett ilyen a gyerek, azt garantáltan nem itt fogja megmondani senki.

2018. febr. 6. 23:10
 12/12 anonim ***** válasza:
Nem tudom hányadik választ írtam én, nekem volt kiabálós de szerető anyukám és van egy jó eséllyel viselkedészavaros fiam. Összesen 4 gyerekünk van. Egy ilyen gyerekkel piszok nehéz szimbiózist kialakítani. Nálunk kb akkor nincs konfliktus ha mindenki őhozzá igazodik. De még akkor se biztos, mert gyakran keresi a konfliktust, provokál, és közben nagyon is éhezik a szeretetre, annak kifejezésére. Nyilván ezt az irányításmániát erősen korlátozni kell, amire ő dühöngéssel reagál, épp ezen dolgozunk (járunk pszichológushoz). Én is kaptam már kígyót, békát, de hát a gyereknek sem az az érdeke, hogy egy alkalmazkodásra képtelen önző agresszív felnőtt legyen. Ő nagyon sok energiánkat elviszi, sajnos időnként a többiek kárára. Sokáig halogattam én is a pszichológust felkeresni, de igazából csak nyertünk vele, kezd kiegyensúlyozottabb lenni. Segítségünkre vannak az óvónénik is, remélem jövőre a suliban is elfogadó tanárnőket kapunk.
2018. febr. 8. 12:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!