Beteg a lányom, lázas az normális hogy ilyenkor egesznap rajtam lóg és velem akar aludni is, hagyjam neki? Ti hagynátok? 2,5 éves
Mi tartjuk magunkat, hogy soha nem aludhat nálunk a gyerek. Na ez alól pont kivétel ha lázasak, bár csak próbáltuk eddig de nem tudtak elaludni közöttünk. A lányom különösen elesett lázasan, napközben még el-el van de lefekvés után állandóan felébred (lázas állapotról írom) és mint egy kismajom csüng rajtam. (nem bánom) Ilyenkor nálunk lehet amíg le nem megy a láza majd próbálom csalogatni a saját szobájába. Általában sikerül is.
Ha nem szeretnéd, hogy közétek szokjon, feküdj te az ő ágyába, vagy ágya mellé (barátnőm állandóan a gyerekágy mellett aludt a földön amikor a kisfia beteg volt, náluk ez vált be) de ha elaludt gyere el mellőle. 2.5 évesen már elég jól meg lehet nekik magyarázni, hogy anya most csak azért engedi meg...-anya most csak azért alszik veled mert beteg vagy, holnap amikor már jobban leszel újra egyedül kell aludni.
Természetesen engedem, bár én egyébként se kapok frászt az együttalvástól, minden este lefekszik a lányom az ágyába, aztán minden reggel a miénkben ébred :D De azért aki nem is együttalvás-párti, beteg gyereknek akkor is szokták engedni.
Amúgy nekem is 2,5 éves lányom van, hónapok óta az van, hogy ha az apukája dolgozik (24 órázik), akkor nem kell a saját ágyába mennie este, aludhat velem. De teljesen érti, hogy ez csak akkor van így, ha ketten vagyunk, ha apa is itthon van, akkor a saját ágyában alszik el, éjjel meg átjöhet, ha felébred. Szóval ennyi idősen meg lehet nekik magyarázni azért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!