Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Eddig eleg joevo gyerekem egy...

Eddig eleg joevo gyerekem egy ideje delutan a nap legnagyobb reszeben nem akar enni. Ez normalis? Masnal is volt ilyen?

Figyelt kérdés
Haromszor eszik egy nap: reggelizik 7-8 korul, ebedel 11korul aztan 4-5 korul is hiaba kinalom uzsonnaval, csak a vacsorara ehezik meg. A vacsora normal esetben het korul lenne, tegnap pl fel hatra elorejott. Eddig sem tizoraizott de legalabb uzsonnazott. Jon a foga de nem tudom hogy ez rafoghato-e erre. 6 ora eves nelkul eleg rengetegnek tunik. Ma egy fel banant sikerult belenyomni 5korul, ugy hogy szinten 11kor ebedelt nem is olyan sokat, es meg nem keri a vacsorat. Nyaron lesz ket eves.
2017. ápr. 8. 18:13
 1/4 anonim ***** válasza:

Mit adsz reggei-ebéd-uzsonna-vacsorára neki?

A 6 óra nem-evés nem sok, már nem kisbaba.

De könnyen lehet, hogy az ebéd túl sok, vagy túl laktató és emiatt nem éhezik meg estig.

Esetleg próbálj uzsonnára csak kevés gyümölcsöt adni, azt esetleg meg bírja enni.

2017. ápr. 8. 18:56
 2/4 anonim ***** válasza:

Ekkora gyereknek már nem kell három-négy óránként enni!

Szerintem ha 7-8 közt reggelizik, akkor dél elött nem kellene ebédelnie.

HA az ebéd sok, akkor meg érthetö, ha nem akar estig enni.

Az meg nagyon rossz ötlet, hogy "belenyomod" a banát (vagy mást), mégha nem is kell szó szerint érteni. Ha a gyerek nem kívánja az ételt, akkor "rábeszélni" nem szabad, mert ezzel csak rossz evö lesz belöle - ugyanis megtanulja, hogy sokkal kevesebbet egyen, mint amennyi jól esne neki, mert az anya úgyis "beletöm" még valamennyit, és akkor a pluszban ráeröltetett étellel még nem lesz túlságosan tele.

Persze nem írtad, mit és mennyit kap egy-egy étkezésre, de valószínüleg legalább is az ebéd túl sok neki.

De ha 6 óra hosszat nem eszik, az nem gond, ekkora gyereknek nem kell sokkal gyakrabban ennie.

Uzsonnára meg eleve nem banánt adnék neki, hanem valami könnyebb gyümölcsöt, és abból sem sokat.

2017. ápr. 8. 19:02
 3/4 A kérdező kommentje:

Egyaltalan nem eroltettem tenyleg, rosszul fogalmaztam. Egy fel banant adtam neki, azt megette es semmi tobb.

Reggelire zabkasat vagy joghurtot vagy tojast vagy ilyesmiket eszik, meg gyumolcsot. De egyaltalan nem rengeteget. Ebedre ebedet:) normalis fott etelt (leves vagy fozelek stb), altalaban abbol rendes adagot. Uzsonnara gyumolcsot kapott csak. Most ugye ez kimarad, igy meg raadasul az is a problemam hogy alig eszik gyumolcsot. Mert a foetkezesek melle azert kevesebbet fogyaszt, vagy semennyit.

Az nem lenne jo ha nem ebedelne alvas elott mert deltol alszik 2-3 orat. Az meg mar rengeteg kihagyas, nameg hat van is etvagya ebedidoben.

2017. ápr. 8. 19:13
 4/4 A kérdező kommentje:
Es oke hogy nem kell harom-negy orankent ennie, de a hat az mar joval tobb. Az normalis dolog az embereknel?:) En rosszul viselem ha annyi ideig nem eszem.
2017. ápr. 8. 19:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!