Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Dübörgő kisgyerek?

Dübörgő kisgyerek?

Figyelt kérdés

Szerertném megérteni a helyzetet, hátha úgy könnyebb lesz elfogadni:

Szóval, 3 emelettel felettem lakik egy házaspár, két örökbefogadott 4 év körüli gyerekkel. A kicsik egész nap, este tízig dübörögve játszanak, dobálnak valamit, valaminek pedig vagy nekiszaladhatnak, vagy a kanapéról ugrálnak, nem tudom, de hatalmas csattanásokat is szoktam hallani.

Kértem szépen, hogy kicsit legyenek halkabban, az alattuk közvetlenül lakó néni is kérte őket, semmi.

Felajánlottam azt is, hogyha nincs ideje, akkor szívesen elviszem a két gyereket a ház előtti játszótérre, hátha kiugralják ott magukat, de nem, azóta is bent vagy a lépcsőházban randalíroznak, visítoznak. Apjukat ritkán látni, anyuka szinte sose szól rájuk. Hozzateszem nem alkalmi jellegű, hanem rendszeres.

Ha már semmit nem tudok tenni, így az itt jelenlévő anyukákat szeretném megkérdezni, hogy mit kezdhetek ezzel a helyzettel?

2018. jan. 16. 12:15
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
52%

19-es valóban csak úgy dől belőled az empátia :D kéne neked egy görbe tükör...

És mindenki rájöhetne végre, hogy nem mindenkinek ugyanolyan a gyereke, mint a sajàtja. Ezt rendre mindenki elfeleti.

2018. jan. 16. 23:14
 22/32 anonim ***** válasza:
38%

A legtöbb panelban mindenki utál mindenkit.

Ahol mi laktunk, ott rengeteg volt a nyugdíjas, volt két fiatal pár (az egyik mi), meg egy házaspár egy kamasz fiúval.

Az egyik öregnek az volt a mániája, hogy este mos és porszívózik, mert az éjszakai áram olcsóbb.

Az alattunk lakó nyugdíjas néni egyetlen szórakozása az volt, hogy hallgatózott. Volt, amikor ordított velem a folyosón, hogy hogy merem felkelteni hajnali négykor. Lehúzzuk a wc-t és ő arra kel. Este is. Majdhogynem kiadta, hogy 8 és 3 között használhatjuk a saját wc-nk.

A felettünk lakónak volt két kutyája. Amíg dolgoztak, végig ugattak és nyüszítettek, de ha otthon volt a gazdi, akkor csend volt. Úgyhogy mikor szóltunk, még nekik állt feljebb, hogy ro.hadék kutyagyűlölő mindenki, az a két kutyuli tökéletesen van növelve, meg se mukkan. A nagy szeretet addig terjedt, hogy a lépcsőház előtt xartak, és ott lett hagyva. Ennyi volt a séta, napi háromszor.

A kamasz srác hol bedrogozva rúgta szét az ajtót, hol ellopta a bicikliket a tárolóból, hol vonyítva dugott a csajával a pincében. Mindennapos volt náluk az ordítás. Szerintem csendesebb lett volna, ha rendesen felpofozza az apja, de azt büntetik. Ordítani szabad.

Minden nap fúrt valaki, vagy túráztatta a kocsit, mert szereli, vagy ordít a zene (a mulatós és a jó ebédhez szól a nóta is baromi idegesítő éjjeles után), egy percnyi csend és nyugalom nincs.

Ezért nem vállaltam gyereket panelba! Nem azért, hogy a szomszédnak jó legyen, hogy nem sír este a baba.

Panelban akkor érdemes lakni, ha el tudod viselni, hogy állandóan zaj van körülötted, és neked mégis illik odafigyelni arra, hogy csendben legyél.

Egyébként a játszótérre visszatérve: itt a panelek közt van. Állandó a konfliktus a környéken lakók és a gyerekes között, mert a játszótéren hangoskodnak a gyerekek, dübörög a kismotor az ablak alatt, más meg pihenni akar.

2018. jan. 17. 09:15
 23/32 anonim ***** válasza:

Ha nem lenne bennem empátia te szerencsétlen 21 már rég hívtam volna a jegyzőt vagy felnyomom a védőnőnél/közös képviselőnél de minimum rájuk törhetném az ajtót minden nap pl. tegnap amikor hazaesek munka után, rendbe teszem a gyereket, a házat majd gondoltam fél órára ledőlök mielőtt megfőzöm a vacsorát és a fél óra alatt kétszer riadtam fel arra hogy döng felettem a ház, vagy amikor volt egy nyár amikor a gyerekkel a parkban ültünk egész nap hetekig mert gyűlöltünk otthon lenni a folytonos dübörgés meg vonyítás mellett...

Mellesleg utolsó igen az hogy panelba költözöl vagy kertesbe az egyéni választás kérdése hiszen mindenkinek van annyi pénze hogy bármit megvehessen teljesen evidens... Amikor megvettük a lakást csak nyugdíjasok laktak benne meg egy kisgyerek valahol lent de őt sosem hallottuk aztán ideköltöztek felénk hogy megkeserítsék az életünket, nyugodj meg hogy a második már kertesbe születik mert már komolyan nem bírjuk tovább ezt.

2018. jan. 17. 09:55
 24/32 anonim ***** válasza:
64%

Azoknak van igaza, akik szerint nevelés kérdése. Elég sok gyerek van a környezetemben, kivétel nélkül azok vadulnak és dübörögnek ordibálva akikre nem szoktak rászólni. Ezen nincs mit vitatni, ez egy fekete-fehér tény. Amelyik gyerek értelmesen is tud játszani és ismeri a normális viselkedés szabályait (pl. ha laknak alattunk akkor nem dübörgünk), azokkal érdekes módon foglalkozva van. A dühöngő gyerekek többnyire elvannak együtt 3-4-5 tesó hogy foglalják le egymást

Aztán persze abból lesz az őrjöngés. Anyuka meg örül hogy addig sem őt nyúzzák, ezért rájuk hagyja.

2018. jan. 17. 10:12
 25/32 anonim ***** válasza:
51%

Nem kell elviselned, értelmes szülő rászól a gyerekére, hogy benn NEM őrjöngünk.

A felelttetek lakó nem teszi, én feljelenteném, de ha nem használ, akkor bizony éjszaka kezdenék ÉN dübörögni, vagy hangosan szexelni.

Leszarom, felettünk is lakott kisgyermekes család de őket alig lehetett hallani, néha dübörgött a kissrác de ennyi.

Arra való a játszótér, csak ugye sok "szülőnek" olyan fárasztó levinni sétálni-futni-mozogni a gyereket naponta 2x.

2018. jan. 17. 14:29
 26/32 anonim ***** válasza:
0%
Hát én tegnap 20 percen át magyaráztam neki, hogy ne dübörögjön. Mikor majdnem gond lett belőle, pofon lett a vége. Kurv.ra nem érzem magam ettől jó szülőnek. Pedig én szóltam neki.... Jónak kéne lennem... Holnaptól meg kicsit düböröghet is. Inkább, minthogy pofoznom kelljen azért, mert alattunk nem bírnak ki ebből egy kicsit.
2018. jan. 18. 18:50
 27/32 anonim ***** válasza:
65%

Utolsó, na pont az ilyenek miatt van ennyi gyökér neveletlen kölyök! Anyucika egyik nap felpofozza azért, amit másnap meg megenged? Csodás vagy. Az ilyenekre mondják, hogy csináltál volna inkább kisszéket..

Eláll a szavam az ilyenektől......tényleg IQ teszthez kéne kötni a gyerekvállalast.

Kedves kérdező! A válasz a kérdésedre felettem olvasható. Amíg ilyen "szülők" vannak, akiknek csak kinyomni sikerült de nevelni már sötétek, addig lesznek neveletlen gyerekek.

2018. jan. 18. 19:17
 28/32 anonim ***** válasza:

Forgasd ki a szavaim!

Betojok rajtatok.

A gyerekem nem gyökér és társaságban hihetetlen jólnevelt. De te már csak tudod!

2018. jan. 18. 19:52
 29/32 anonim ***** válasza:
Hát nehéz kiforgatni, fekete-fehéren ott van....pofon, majd holnap inkább mwgengeded nehogy megint pofonb_szd. A nevelés csúcsa.
2018. jan. 18. 20:15
 30/32 anonim ***** válasza:
Nem megengedem, csak nem fogom mindenáron, akár pofonnal is leállítani. Ez nem jelenti, hogy nem szólok rá többször is. Más még ettől hiheti, hogy nem. Pont erről beszélgettek.
2018. jan. 18. 20:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!