Kisfiamat zavarja tanulás közben, ha beszélnek, mászkálnak körülötte, sírni kezd, hogy így nem tud odafigyelni. Ez nevelési hiba vagy valami idegrendszeri dolog?
#11: Próbáld ki. Vegyél elő egy számodra ismeretlen témát, ülj be a nappali közepére, és próbáld meg megtanulni, kizárni a zajokat!
Még neked, felnőtt fejjel se fog menni! Hiába várnád el tőle, csodát vársz kb.
Ez nem arról szól, hogy ki kihez igazodjon!
A napközi szerintem sem idális a tanuláshoz. Ha otthon is nyüzsögtök, megértem, h a gyerek nem tud tanulni.
Nézd egy kicsit az ő szemszögéből: van valami igénye, szeretne nyugodtan, csendben tanulni és sehol sem tudja. Szerintem rosszul közelíted meg a dolgot, biztosíts nyugit a gyereknek, ne őt szoktasd rá, h zajban is tudjon tanulni.
Egy kisiskoláshoz igenis igazodni kell. Neki ez új, most kell megszeretnie a tanulást! Menj át a kicsivel addig egy masik szobába, vagy leckézzetek ha apa hazaér és ő addig lefoglalja a kicsit. Ezen mi olyan nehéz?
Ahogy egyre nagyobb lesz az iskolás, majd megszokja a zajokat. Ha meg nem, akkor ilyen típus. Megértem, én is, egyszerűen piszok rossz hangzavarban gondolkodni!
Én egy könyvet sem tudok zajban olvasni, azaz olvasni tudok,de nem marad meg az agyamban és egy mondatot néha kétszer el kell olvasnom,hogy felfogjam.
Örülj,hogy a fiad szeretne tanulni,mert nagyon sok gyerek nem szeret. Igazuk van az előttem szólóknak.A fiadnak külön helyet kellene biztosítani,tanuljon a konyhába vagy a fürdőszobába,ha ott nagyobb a csend mint a szobájukba.
Vagy várjatok meg a párodat és akkor tanul vele Ő vagy Te. És a kisebbik gyereknek is el kell magyarázni,hogy tesó tanul,most játszon csendben vagy nézzen mesét.
A fiad teljesen normális.
Szegény gyerek. Egyfolytában azon rugózol, hogy márpedig neki kellene jobban koncentrálni. Marhára nem. A gyerek teljesen normális, tanulni szeretne, te meg ne haragudj, de bolond vagy. Es ilyen körülmények között hamar el is fog menni a kedve az egesztől.
És ahogy többen is írták, felnőtt emberek sem tudnak zajban sem tanulni, sem szellemi munkát végezni.
Arulnak zajvedő fültokot pont ilyen celra.
Illetve szerintem ez a gyerek fél. Hogy elrontja a hazit vagy rosszul tanulja meg es leszidja vagy a tanarno, vagy a szulei. Azert nem jellemzo, hogy egy gyerek ennyire akarjon elmelyedni a tanulnivaloban. Szorongas van a hatterben nyilvanvaloan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!