Hogyan tanithato meg, hogy hagyjon teret a felnötteknek?
Lassan 4 éves es helotom van attol hogy mindig haragszik ràm.
Hiàba jatszom vele, jatek utàn ha megyek a dolgomra, nem a jatek élménye marad benne, hanem a harag es düh, hogy mentem pl fözni.
Nekem olyan rossz, mintha nem hagyna élni sem, mindig csalodottsagot, haragot latok rajta ha uristen epp mas dolgom van.
Mindig van valami baja ha nem vele foglalkozom en meg màr azt érzem levegöt sem kapok töle
Lassan 4 éves
Tanítsd meg, és már játék KÖZBEN mondd neki, hogy te el fogsz menni főzni, stb.
Én is szívesen játszok a lányommal, de ha főznöm kell, akkor már a játék alatt szólok neki párszor, hogy ne lepődjön meg.
Persze van hogy így is mérges rám, az meg nem izgat, mert gyorsan talál elfoglaltságot.
És igen, nekem is szükségem van, hogy ne állandóan rajtam lógjon. Szeretem, szívesen foglalkozok vele, de KELL az énidő, mikor molyolhatok a konyhában, pl. :)
egyébként igen, lényegében egy "akarom" hisztiről van szó, amelynek a kezelését tanulni kell, és következetesen csinálni, mert csak akkor lehet eredménye..
nálunk is bevált, hogy előre és többször mantrázom a játék során, hogy "most el fogunk indulni az utolsó játék után" vagy "ha megetted a reggelit, akkor már nem játszunk hanem megyünk az oviba" vagy "válassz egy rejtvényt amit együtt megfejtünk, és ha kész, akkor egyedül kell színezned, mert ki kell teregetnem".
Ezek általában beválnak ha a gyerek értelmes és nevelve van
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!