Kisgyerek játék, ami felnőtteknek se unalmas?
Átlag társasjátékok eléggé unalmasak.
Vannak játékok, amit felnőttek is szívesen használnak, tényleg nem reklám helye, csak az ötlet miatt: "Igaz Hamis" játék, - magyarul kérdezgető, pontgyűjtő, interaktív, ezzel még talán nyugdíjasok is játszanak :)
Tudtok esetleg valami olyan játékot, amit nem un meg egy felnőtt se? És kisgyerek is élvezi, nem unalmas.
A Kisgyerek pár éves és a felett.
Köszi!
Talán a memóriakártya vagy színdominó már olyan 3 éves kortól. Szerintem 2-3 év körültől már elég sok a gyerek számára élvezetes társast lehet kapni (gyerektől függ, mennyire hajlandó követni a szabályokat és menyire hisztis, ha nem ő nyer), de egy felnőttnek mindegyik unalmas lesz, mert ennek a kornak az a lényege, hogy ezerszer eljátszák ugyanazt.
Szerintem 6-8 éves kortól, amikor tudnak már olvasni, számolni, taktikázni vannak az olyan társasok, amiket már egy felnőtt is jobban élvezhet, ha nem is századszorra, de mondjuk 1-2 óráig :) Pl. sakkozni vagy Capitalyzni már egész jókat lehet a 7 évesemmel.
Kedvencünk a Catan Junior. Stratégiai társasjáték. 5,5 évessel játszuk, mi felnőttek is szeretjük. Persze a felnőtteknek való változata összetettebb, bonyolultabb, de így is ez az első társasunk, amivel még mi is jól szórakozunk.
Kártyajáték - Djeco: Piou Piou. Szintén mi is élvezzük.
Kérdezném, hogy az Igaz-Hamis 5,5 - 6 éves gyereknek is való? Tudna vele játszani?
:) Ez nagyon felnőttfüggő. És melyik kisgyermek?? Mivel kisgyermekkorban egyetlen életév sokat számít, óriásit változnak egy év alatt.
Ha rólam van szó, elsősorban a 4-5 éveseknek való játékokat szeretem, főleg amelyek
nem igazán eszközfüggőek. Bújócska-fogócskától a zenei kreatív játékokon át, az ölbéli játékokig sok mindent.
(Az elsőre reagálva: a szabálytudat csak 4 évesen kezd kialakulni, és átlagosan 5 évesen képesek egyszerű szabályjátékok szabályait be is tartani a gyerekek úgy, hogy élvezik is.
A hiszti meg automatikus velejáró lehet, elsősorban kb 5 éves korig, hiszen addig kifejezetten egocentrikusak a gyermekek - ami egyébként
nem egoizmus, hanem a gondolkodási folyamat egy korai fázisa; evvel függ össze a "hiszti" is , vesztéskor;
ami persze nem törvényszerűen következik be, ám elég gyakori, főleg 5 éves korig tehát.)
Én gyerekkoromban a kockapókert élveztem nagyon.
Nem is kell hozzá semmi, csak öt dobókocka, meg egy-egy papír a táblázatnak.
Mondjuk inkább 6 éven felül ajánlanám, de ha az ovis gyerek már felismeri a dobókockán a számokat, akkor egy próbát megér. Kisgyerek még nem tudja egyedül vezetni a táblázatot, kell a felnőtt segítsége, de a kockával dobálást élvezheti szerintem. Mi egy átlátszatlan műanyag pohárban ráztuk össze a kockákat és borítottuk ki. Így érdekesebb, mint egyesével dobni. Ha a gyerek rosszul viseli a kudarcot, akkor úgy is lehet játszani, hogy a pontok összeadása helyett csak azt nézitek, hány sort tudott teljesíteni, akkor kisebbek lesznek a különbségek.
A lányom 9 éves, amiket szoktunk játszani és nem unalmas: akasztófa, torpedo, kártya játékok (fekete péter, DJECO-nak vannak jó kártyái)
Illetve tavaly elkezdtünk stratégiai társasokkal próbálkozni, a Cacao nevű nagyon bejött, mi is szeretjük, mivel nem hagyományos táblajáték, így 2x egyforma sosem lesz, illetve a Colt expressz nevű is nagyon szórakoztató.
Nagyon szép színezőket lehet kapni pl. Bűvös Erdő és társai, azokkal is elvagyunk, de ő már tud vonalon belül apróbb dolgokat is színezni, nyilván kisebbnek ez még nm jó.
Illetve ő imádja a Gazdálkodj Okosan-t, amit anno megvettem, mert gyerekkorom nagy élménye volt, de most rájöttem, hogy ennél unalmasabb játékot még nem játszottam XD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!