Mennyi a havi bevételetek két gyermekes családban?
Jelenleg kereken 600 000 ft a bevételünk. A férjem két hónapja munkahelyet váltott, itt majdnem egy százassal keresett többet, de szükség volt váltani. Ezzel a bevétellel sem panaszkodom, de nekünk kiadás is van bőven. Azért nyilván kényelmesen megvagyunk.
Jövő hónapban emelkedik a bevételünk egy ötvenessel, nettó 650 ezret fogunk hazahozni.
9-es, nyilván nem mindenki keres több százezret, viszont a jobbkeresetűek könnyebben írják ki egy ilyen oldalra. A kevesebb jövedelmmel rendelkezők is kiírhatnák, hiszen ez egy anonim közösségi fórum. Ti mennyit kerestek, 9-es?
Köszi a válszokat!
Megmondom őszintén, azért tettem fel a kérdést, mert a környezetünkben sokan írígykednek ránk, mert két gyerek mellett még félretenni is tudunk havi alig 350ezerből. Igaz nincsenek nagy igényeink, gyakran használt, de szép ruhát veszek a gyerekeknek, nem járunk olyan helyekre ahol sokat kell költeni, csak közelben kirándulgatunk, viszont van lakáshitelünk, fundamentánk, biztositásunk, gyerekeknek babakötvény, szóval van fizetni valónk is.
Arra voltam kíváncsi, hogy valóban olyan jól állunk e anyagilag, ahogy az ismerőseink gondolják. :-)
Nálunk nemsoká jön a második, általában 400-500 ezer között van a havi bevételünk. Nagyon rossz hónapban 350, jó hónapban 550 is akár. Azért a szórás, mert egyikünk se fixes, én teljesítménybért kapok, férjem órabéres, és változó, mennyit dolgozunk. Jelenleg havi 120 ezret teszünk félre, számlákra 80 megy, a többit feléljük. Sokkal többet költünk a muszájnál, mindketten költünk hobbira stb. Nem csökken semmit a bevétel a szülés után, mivel én vállalkozó vagyok, dolgozom folyamatosan (otthonról természetesen, gyerek mellett), nem megyek gyedre meg ilyenek, első gyereknél is így volt. Férjem kér gyed extrát, amint lehet, így igazából nekünk több is lesz így.
9-es: nálunk a százezrek úgy jönnek össze, hogy egyikünk se keres kiemelkedően, 200-250 közt alakul általában fejenként, ez nem olyan extra azért (pest megyében legalábbis), de összerakva elég jó.
390.000ft a jelenlegi bevételünk. Autót tartunk fent, saját házunk van (amire 30.000ft a hitel), ruhát rendszeresen veszünk, havi 1-2x mozdulunk ki (a pénz igényesebbre gondolok, állatkert-játszóház-étterem), futja minden szükségesre, igyekszünk félre is rakni (na ez már nehezebb mert mindig azt érzem, hogy már megint ezt kell venni azt kell venni).
2 gyerekünk van, 3 és 4.5 évesek, mindketten ovisak, a kicsi még éjjelre pelenkás.
180 ezer albérletben.
Úgy látom, én vagyok itt az egyetlen szegény a milliomosok közt gyakorin :((
mi is közel 400ft. van hogy több a férjem bére miatt, ami alapból olyan 300ezer de 2-3 havonta 50ezerrel több. én gyeden vagyok 90ezer körül kapunk.
egy 3 éves és egy 6hónapos gyerekünk van. egy autónk és egy hiteles ház, de ez csak 20ezer. jól meg vagyunk. jelenleg sokat kel félre rakni felújításra tehát kicsit összehúztuk magunkat de ha kész a ház akkor nagyon jól megleszünk ennyiből :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!