Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ha sokat mondokaznek vele,...

Ha sokat mondokaznek vele, elobb el kezdene beszelni?

Figyelt kérdés

22 honapos a gyerekem, korulottem mar az ennyi idosek tobb szavas mondatokat mondanak, sot, van, aki meseket, rovidebb gyerekverdeket. O most ott tart egy ideje, hogy mutogatva keri, hogy mondjam a nevet annak a dolognak, ami erdekli (pl. konyvben, vagy az utcan, amikor megyunk), van, amit mar mond utanam, de tobbsegeben egyelore csak raktarozza el. Soha nem voltam az a mobdokazos tipus, szoktunk hallgatni neha gyerekdalokat, meg egy-egy mondokat neha elmondtam, de ennyi, egyutt nem nagyon olvastunk, csak ha o hozta a konyvet, es mutogatott benne (ezt 2 honapja csinalja). A szokincse olyan 50-80 szo, ebbol aktivan olyan 10-20 szot hasznal napi szinten, de legtobbszor egyszerre csak 1-1 szot, nagy ritkan kettot. En ennyi idosen mar egy csomo mondokat tudtam allitolag, de edesanyam pici korontol folyamatosan beszelt hozzam, mondokazott, felolvasott, lefoglalt. En a szabad jatek hive vagyok, es nem vagyok a mondokazos tipus, altalaban megvarom, hogy mire van igebye, mit tanitsak neki.

Vajon az ismeretsegi koromben akik mar mondatokban beszelnek, az a rengeteg mobdokazas, meseles miatt van? Ha tobbet tanitgatnam azon felul is, ami erdekli, akkor hamarabb el kezdene hosszabb mondatokban beszelni? Most leginkabb csak mutogat, hummog, vagy 1 szot hasznal mibdenre, hogy mit ker.

A hallasa tokeletes, jobb, mint az enyem, es mindent megert, amit mondok neki, vagy kerek tole (lekapcsolja a villanyt, hozza a cipojet, kidobja a szemetet, stb.).

Mas gyerekekkel es felnottekkel is eleg konnyen letesit kapcsolatot, szeret masokkal jatszani.

A kerdesem az lenne, hogy tobbet kene mondokaznom, direktben beszelnem hozza azon felul, mint amit eddig csinalok?

2018. jan. 9. 20:18
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Előző vagyok.

Tablet, számítógép nagyon káros! Gyerek ül, nézi, de a szinkron miatt a mesébe nem úgy mozog a szájuk, mint amit mond! Ráadásul a gyerek is ül és bámul. Nem jó, nem szabad ilyen kicsiknek.

2018. jan. 10. 07:12
 12/15 anonim ***** válasza:
71%
Úgy gondolom, alapvetően a gyerek képességein múlik, hogy mikor kezd beszélni.Ettől függetlenül a mondókàzàs nem haszontalan,sőt.Viszont a mesenézés,(mint egy fajta szórakozás a sok közül) kàros hatàsa eléggé el van túlozva.
2018. jan. 10. 10:27
 13/15 A kérdező kommentje:
A mozgasfejlodessel minden rendben, sokat maszott, nagyon jo az egyensulyerzeke, stb. Tsmt-tornagyakorlatokat rendszeresen csinalunk (idegrendszer-eres miatt, allitolag segiti a kevesebb ejszakai ebredest, ami jelenleg 1-3x van ejszakankent). A tornagyakorlatokat nagyon regota csinaljuk, szereti is nagyon. Rendszeresen mozgunk vele, nagyon sokat enekelek neki, tancolunk, jogazunk egyutt. Van olyan koreografia zenere, amit gyakran ismetelunk, a 10 perces zenes torna gyakorlatait fejbol tudja, es bonyolultabb, salsasabb gyors lepeseket is nagyon ugyesen csinalja a maga kis szintjen. Enekelni az en kedvenc zeneimet szoktam azon a par mondokan kivul, amit tudok, ezeket velem dudolja, probalja utanozni. Szoval mas dolgok mennek, csak a beszed meg nem igazan.
2018. jan. 10. 13:24
 14/15 A kérdező kommentje:
Nincs tv-nk, meset csak akkor lat altalaban, ha nagyon kimerult vagyok (nem vagyok a mesenezetes hive). A bolcsit most kezdte.
2018. jan. 10. 13:26
 15/15 anonim ***** válasza:
68%
Szinte semmit sem beszélt 23 hònapos koráig. Fejre is állhattam èn otthon. Elkezdte a bölcsit. Egy hónap alatt mondatokban beszélt. Én ènekeltem neki már a hasamban......
2018. jan. 10. 13:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!