Nálatok van minecraft és csgo őrület a gyereketeknél? Fiam csak erről tud beszélni, rajzolni játszoni
Azt sem tudja, mi ez.
Nalunk Transformers-mania van. Minden gyereknek van valami kedvence szerintem.
Mint ahogy az utolsó írta ugyan ez a helyzet nálunk is. Nem vagy ellene a gépezésnek, normálisan mértékkel lehet de ez már tiszta dili. De az egész osztálya ebben zsong, most épp minecraft mintás sapkát és kabátott kért. A mestermc rendezvényeiért sírva könyörgött. matricás album, minecraft mintás süti már megőrülök tőle.
Összes füzete, táska tornazsák mindenból csak ez kellett ez volt jó.
Nem lenne gond vele ha tudná nem minden erről szól, az iskolai.fogalmazása is ebben a témáról szólt, nyári élményei. Ne tudjátok meg, hogy nézett rám a tanár nénije
Igen, volt.
Eltiltottam tőle, és lassan határozottan nyitottabb lett mindenre.
PErsze, ment a hiszti, de nem érdekelt, mert folyton ült volna a gép elé, másról sem beszélt, de olyan szinten, hogy egy értelmes gyerek-felnőtt beszélgetést nem bírtam vele lefolytatni.
Kap hetente két órát, amikor nézheti és ennyi.
6. vagyok. Sajnos a mi esetünkben a szülők nem elég következetesek, az az igazság, hogy egyszerűbb nekik hagyni, hogy egész nap nyomják a gépet, mert addig se kell velük foglalkozni. A kisebbnek rendszeresen fáj a gépezéstől a feje, de ahelyett, hogy kikapcsoltatnák vele adnak neki egy fájdalomcsillapítót és le van tudva...
Nálunk be szoktuk osztani a gépezést, hogy x időnként cserélnek helyet, ők döntik el mennyi legyen. (Nyilván egyikük se akar majd 5 órát ott ülni, ha utána megint 5 óráig akkor nem kerül oda.) Ha nagyon nem akarják kikapcsolni (volt már, hogy inkább nem ettek meg nem akartak fürdeni, csak hogy annyival is többet gépezhessenek) akkor meg kell mondani, hogy ki lesz kapcsolva a net, ha nem mennek. (És tényleg ki is kell kapcsolni.) Asztalnál evés közben eltetetjük velük a telefont, nincs videónézés, főtt ételt nem ehetnek a gép előtt. Mást is csak akkor, ha fel is takarítanak utána, ha kosz lesz belőle. Ez nálunk mindennel így van, egyszer ittak bent kakaót, kiborult a fotelra, kisúroltattam velük, azóta inkább kimennek maguktól. (Az anyjuk el volt ájulva, hogy nálunk felállnak a gép elől enni, inni.)
Másik, ami bevált, hogy megkértem, hogy segítsen nekem pl. takarítás, sütés (persze korának megfelelően és nem az én dolgomat akartam elvégeztetni vele) és így rájött, hogy tetszik neki a sütés, főzés. Nem egy mesterszakács, de legalább más is érdekli, másban is van sikerélménye és mindig olyan büszke magára, hogy ő már ezt is meg azt is tud csinálni. :D Sajnos otthon a szülőknek erre nincs "kapacitása", hogy álljanak mellette, segítsenek olvasni a receptet, stb. így otthon marad neki a gép. Szerintem fontos, hogy mindenképp közös program legyen, különben ráun és visszaül a gép elé. Olyan is volt, hogy én ültem oda hozzá játszani a gépen és örült neki, hogy én mondom, mit szeretnék, ő meg megépíti nekem. (Plusz így tudom mondani neki, hogy én is gépeztem veled, most te is gyere társasozni. :D) Az idősebbnek sajnos már az iskola rovására megy, mert estig játszik aztán már nincs kedve házit csinálni és egyeseket kap rá. (Már most 7 egyese van ilyenek miatt.) Az a szomorú, hogy ő tényleg elhiszi, hogy majd a gameplay videókból meg tud élni és híres youtuber lesz, stb. (Persze van, akinek ez bejön, de nem 11 évesen és nem azzal, hogy feltesz egy 10 perces videót, ahogy megy és magába beszél.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!