Mikor fog elkezdeni beszélni a gyermekem?
Figyelt kérdés
A kisfiam 2 és fél éves lesz februárban. Még nem beszél csak babanyelven halandzsázik. Az apukája egy bizonyos nyelven beszél bele, én magyarul viszont egy harmadik nyelvű országban élünk. A többnyelvű gyerekek tényleg később kezdenek el beszélni? Vagy esetleg valami problémája lehet? Kérlek írjatok meg a saját tapasztalataitokat. Köszönöm szépen előre is!2018. jan. 4. 21:38
1/5 A kérdező kommentje:
*beszél vele
2018. jan. 4. 21:39
3/5 anonim válasza:
Külföldön szült ismerősöm, az egyik gyereke 2 évesen beszélt (lány) a másik 3 évesen (fiú)
Az én fiam szeptemberben volt 2 de csak a szavak elejét mondja, meg kb 10 a szókincse. :/
4/5 anonim válasza:
Kislányom februárban lesz 2 éves és itthon magyarul beszélünk vele, a bölcsiben egy másik nyelvet használnak, plusz elég gyakran hall angolt is. Ö már "beszél", de max csak 2 szavas "mondatokat" , ilyesmit, hogy "pápá cica", "néni, nem baba", vagy mondja hogy "eltört", "ágy alatt"", stb. Vegyesen hol egyik nyelven, hol másikon, de többet mond magyarul. Kb szerintem 50-100 szót használ. Az ilyeneket, hogy "gyere", "nézd ezt", "ülj le" mondja föleg a másik nyelven. Kb 1 hónapja kezdett viszonylag sok szót mondani, elötte hónapokig ugyanazt a 10-15 szót használta csak kb 1,5 éves korától. Akkor kezdte a bölcsit és szerintem kicsit bezavarhatott neki a másik nyelv és megtorpant kicsit a beszéde. Kellett pár hónap, hogy rendezze a 2 nyelvet magában.
5/5 anonim válasza:
Egy ismerősömnél van ugyan így. 3 nyelven beszélnek a kisfiúhoz. Ő most lesz 4 éves,még nem beszél,csak igen,nem a szókincse,de azt mind a 3 nyelven tudja. Ha megérti amit mondasz neki és megcsinálja a feladatokat amit mondasz neki,akkor nincs nagy baj. Idő kell neki amire el tudja választanina nyelveket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!