Adjatok tanácsot: hogy tanítsam meg rágni a gyermekem?
Korábban már írtam, de azóta sem változott a helyzet és nem igen jöttek rá válaszok se..
Szóval 1 éves a fiam és egyáltalán nem akar rágni. Épp ezért önállóan se tudja enni a kezéből a falatokat, csak akkor, ha apró apróóó falatokra vannak vágva. Ezeket egyből le is nyeli, nem forgatja meg a szájában.
Próbáltam mutatni neki hogy kell rágni, igyekszem mindent puha darabokban adni. Semmit sem turmixolok. De egyelőre csak kinevet, nem utánoz..
Akinél nehézkesen indult ez, mikor és hogy oldódott meg?
Én is aggódtam, mert leginkább csak nyelte az ételt, mint kacsa a nokedlit. A védőnő azt tanácsolta, hogy félig főzzem meg pl a répát és úgy adjam neki karikánként. No, meg hogy mindig együnk együtt.
Viszont ha nem változik, lehet hogy érdemes lenne elmenni dokihoz, gyógytornászhoz. A családban volt olyan baba, akinek a szájában masszírozták az izmokat, hogy tudjon rágni (koraszületés miatt).
Nem rosszból írom, de nem lehet hogy pont az a baj, hogy annyira apróra vágva adsz neki mindent, hogy nincs mit rágni rajta?
Nálunk ilyen nem volt egyik gyerekemnél sem de pici korukban mindig mondogattuk, hogy "rág-rág-rág" és közben mi is "rágtunk a szánkkal" mutatva neki, hogy hogy csinálja.
Köszönöm az eddigieket.
Kénytelen vagyok apróra vágni, mert különben ki kell vennem a torkából vagy ki kell ütögetnem belőle (ahogy elsősegélyen javasolják), mert félrenyel..
Mindig együtt eszünk, kivéve a tízórait uzsonnát. Olyankor én nem vagyok még éhes. De van hogy az ő kajájából csípek, hogy lássa hogy rágom meg.
A védőnő azt mondta hogy másfél éves kor a türelmi idő vége, szóval még van idő, de akkor már majdnem bölcsis lesz és szeretném ha biztonsággal tudna enni :(
Hát semmit nem köp ki :D
Mindent megeszik amit csak nyelni lehet. Ha nagyobb darabot harap, azt sem köpi ki hanem próbálja kiöklendezni de sose sikerült eddig neki... Mindig nekem kellett egy idő után rá segíteni.
Nalunk is ez volt,a kisebb gyerekek a bolcsiben mar almaval szaladgaltak,az en kisfiam nem ragott,csak fuldoklott szorgalmasan. En is itt olvasgattam,es a valaszokbol lattam,hogy van ilyen masnal is. Ez kb masfel eves koraban volt.
Aztan egyszercsak magatol megtanulta. O kerte az almat egeszben es meg tudta enni.
Hozzateszem:az orlofogai nagyon soka,20 honapos kora korul kezdtek mozgolodni,addig nem is volt nagyon mivel ragnia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!