Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Közös háztartásban két gyerekk...

Közös háztartásban két gyerekkel egyidőben lehetnek a szülők táppénzen?

Figyelt kérdés
Az érdekelne, hogy lehetnek-e a szülők egyszerre táppénzen, apa a kisebbel, anya a nagyobb gyerekkel?

2018. jan. 8. 09:56
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó nem mehet.Ha valamilyen ellátásban részesültök a gyermek után(csed,gyed,gyes stb.),akkor csak az mehet táppénzre vele,aki az ellátást kapja utána.
2018. jan. 8. 16:43
 12/13 anonim ***** válasza:
100%
10, nem, nem mehet. Olyan esetben, amikor valamilyen családtámogatási ellátásban (csed, gyed, gyes) részesül az egyik szülő, akkor a másik szülő ugyanarra a gyerekre nem vehet igénybe gyápot.
2018. jan. 8. 16:45
 13/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen az értelmes válaszokat (a rosszindulatú, szülőket degradáló megjegyzésekkel nem foglalkozom, sajnos rengeteg szülő- és gyermekgyűlölő pszichopata látogatja ezeket az oldalakat).

Nálunk az a helyzet, hogy a nagyobb gyermekemmel (6 éves) sokadszorra visszatérő fülgyulladással vagyunk itthon, mennünk kell a fül-orr gégészetre kontrollra, ami átlagban fél nap várakozás.

A kisebbik gyermekem pedig hányós-hasmenéses betegség miatt nem tud óvodába menni, ezért gondoltam, hogy amíg én a nagyobbal orvosnál vagyok, addig a kisebbel a férjem tudna itthon maradni, mert nem szívesen vinném magammal a rendelőbe ilyen állapotban.

2018. jan. 9. 10:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!