Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mire tanitsam a gyerekem,...

Mire tanitsam a gyerekem, hogy reagáljanak a kezdeményezésére a csoport/kortársai? Ovi kiscsop.

Figyelt kérdés

Gyermekem jellemzöen jatekot kezdeményezne, de bugyutàn csak bamulnak vissza kb a tobbiek.:(

Eddig olyanokra tanitottam, hogy pl ne lövöldözz mert senki nem veszi a lapot es lövöldözik vissza, ebbol nem lesz bujocska, ne jatsz az oroszlsnt mert màs sem vesz fel szerepet, inkabb mondd azt en vagyok a tüzolto es kerdezd meg es te mi vagy? Vagy màr teljesen leredukaltam a dolgot, ugy kezdeményezz kerdezd hogy hivnak, mi a jeled?

Es a dràga kiscsillagom probalgatja amire tanitom es mégis bambafejek a viszontreakcio :(

Tegnap ahogy egyszerre leptunk ki az ovibol egy masik anyukàval masik csoportbol, gyermekem kozelitett a gyerekeihez es kedvesen kerdezi, szia teged hogy hivnak, a masik mint aki süket, anyujàt nyaggatta az innivaloert, gyermekem ott ismetelgette önmagàt, mondtam en is par szot az anyukànak, de ö csak az innivaloval babralt.

Szinte rendszeres mindez olyankor amikor röpke idökre közösségbe kerülök vele. Engem elszomorit nagyon.

Rokonaink, 2 és 5 évesek kapàsbol visszalövöldöznek, elregélik a jelüket, oroszlànosat is jàtszanak, olyan önfeledten nevetnek, hogy öröm nézni, de ez évi két alkalom, a tavolsag miatt (nyàron es télen talàlkozunk csak)

Mivel en mint anya nemigen ismerem a 3 évesek kommunikàciojàt, igy a fentieken kivul semmi ötletem nincs màr arra, mire tanitsam a gyerekem, hogyan kezdeményezzen? Szegénykém olyan örömmel, hatalmas erdeklodessel, ugyanakkor egy kis tartàssal is,(elöször megfigyel, feloldodik) indit màsok felé, hogy nekem szivbemarkoloak ezek a közömbös vàlaszreakciok. Persze nem azt varom hogy minden gyerek ugraljon egyutt a gyerekemmel, de legalabb ne ez lenne az àltalànos hogy csak ül es néz(volt hogy ezert csufoltàk is)

Mai nappal gyermekem ott tart hogy a csoport "rossz"gyereke a baràtja, mert ugy néz ki ö veszi a lapot es kezd az egész atfordulni magatartasproblemaba, mert a gyerekem egyszeruen Nem Tudja hogyan nyisson masok felé, de én sem.

En mondtam màr beirataskor, hogy foglalkozast igenyel, azaz simàn leköthetö szerepjatekkal, csoportos foglalkozasokra csak ugy csillog a szeme, ha azt mondjak alljunk korbe, ö pattan fel elsokent, de iranyitas azaz segitseg nelkul egyszeruen nem talàlja a helyét. Ettol fuggetlenul tökre nem ertik az ovonök hogy mi van, csak engem reckiroztatnak hogy segitsek a magatartast kezelni, de könyörgöm, en vagyok a gyerekkel, vagy ök???

Es ahelyett hogy kitalàlnànak foglalkoztatast, elövették a buntetessel(negativ megerositessel)tortenö nevelesi eszkozt, es azt sulykoljàk a gyerekembe, hogy rossz, de az indokot hogy ez csupàn elhanyagoltsag miatti figyelemfelhivas, lesz.rjàk..

Kérdem én ujra, MIRE tanitsam a gyereket, amit lereagalnak, jo néven vesznek a kortàrsai?

2018. jan. 5. 21:45
 51/95 anonim ***** válasza:
82%

Kérdező, értetlen vagy ne haragudj. Leírtuk hogy mire tanítsd, sajnálom ha nem érted meg.

Vagy mit vársz, menjünk el és tanítsuk meg helyeted a gyereket alkalmazkodni, meg kompromisszumokra?

Amúgy is neked kellene látnod jobban hogy mi a helyzetm nem nekünk.

2018. jan. 6. 14:02
 52/95 anonim ***** válasza:
64%
Ne haragudj kérdező de mégis mit vársz, mit írjunk? Valami varázsigét, amitől egycsapásra a legnépszerűbb lesz? Hat nincs ilyen. Leírtak fentebb többféleképpen...ne legyen erőszakos/nyomulós és majd akkor talán megszeretik.
2018. jan. 6. 16:15
 53/95 anonim ***** válasza:
28%

Mindenki azt írta, hogy a gyerek erőszakos, az anyukának nem megy a gyereknevelés, csupa minősítést kapott, hogy milyen ő és a gyereke, pusztán azért, mert ő is minősíti a többi.

Nem voltak hasznosak a válaszok, nem ajánlott senki új lehetőséget, csak a sok válaszoló egyetértett abban, hogy a kérdező és a gyereke nem szimpatikusak. A kérdés nem ez volt, hanem az, hogy tanítsa meg közeledni mások felé a gyerekét.

Másolj már kérlek egy választ, ami egy új lehetőséget kínál arra, hogy az anya a gyerekét taníthassa kapcsolat kialakítására. (Nem a gyerekek békénhagyására, nem fejlesztésre vivésre, nem az "erőszakos" gyereke visszafogására, nem a már általa is leírt módszerek alkalmazására)

2018. jan. 6. 16:43
 54/95 anonim ***** válasza:
80%
De épp ez az, h ezt nem lehet megtanítani. Vagyis ennyi idős korban nem lehet. Taníthat neki udvariassági formulákat, de ezek a 3 éveseknél nem működnek. Igenis hasznos a fejlesztés, az óvónők megkérdezése, az otthoni ravezetés arra, hogyan lehet erőszak nélkül közeledni, mikor kell inkább kimaradni a játékból, hogy megtanuljon várni...pontosan ezek válnak hasznára, mindamellett taníthat neki mást is nyilván. Az lenne a jó ha mindet együtt alkalmazná és tényleg átgondolná azt az elképzelést miszerint az ő gyereke hibátlan és tökéletes, mert legkésőbb a való életben (de már az iskolában is) nagyon nagyot fog szívni. Én is elhiszem, h amúgy egy barátságos és nyitott kicsi gyerekről van szó, aki nem találja a helyét mert eddig nem voltak határok. Biztos nagyon cuki de nem hibátlan. Senki sem az. Ezen el kellene gondolkodni.
2018. jan. 6. 17:26
 55/95 A kérdező kommentje:

Nem eröszakos, hanem csalodott a gyerekem.

Képes hàtat forditani..

Én làtom, amikor tovàbbmegy..

Lasd a peldamban is az üditös sztoriban.ott ismételte magàt egyre halkabban, és indult tovàbb, azzal a tüskével ujra, hogy reakcio nincs.

Kb olyasmi amikor fizuemelest kér az ember. Izgulsz egy kicsit, nagy levegö, megprobàlod es elkuldenek a francba es bele kell törödnöd.

Kompromisszumképes. Csak épp nem arra gyurok hogy csalpdottsagot hogy dolgozzon fel hanem hogy ne csalodottsag legyen belole!

Nem arrol akarok tajekozodni hogy felig ures a pohar es arra tanitani, menj, hagyd ott, ne jatsz vele, hanem forditva, hogy felig tele van, merj, kezdemenyezz, csak igy meg ugy.

A jàtszon ott vagyok, tudom öket közös jatekba vonni, de ott leginkabb az megy hogy elkerik mindenét, cserekereskednek, stb.nem a masik ember a lényeg, mig a gyerekemnek az.

2018. jan. 6. 18:29
 56/95 anonim ***** válasza:
72%

Amig bolcsis volt, akkor is heti szinten sirankoztal. Mindenki rossz volt. A gyerekek, a gondozok, a szulok.

Nezd, az en 18 eves gyerekem is ugy lett 18 eves, hogy soha nem volt ugymond nepszeru gyerek. Ilyen tipus. A masik ketto meg teljesen az ellentetei. Ertsd meg, hogy van ilyen!

2018. jan. 6. 18:36
 57/95 anonim ***** válasza:
30%

Kompromisszumképes. Csak nem arra gyúrok, hogy a csalódottságot hogy dolgozza fel, hanem hogy ne érje csalódás. Valami ilyesmit írtál. Ez nem kompromisszumkészség.

Egyrészt baromi sok csalódás fogja érni az életben, nem leszel ott mindig, meg kell tanítani azt is, hogy ezt hogy kezelje. A csalódottság nem csak rossz lehet. Az normális, hogy most nem tud mit kezdeni a helyzettel, de lassan meg kell neki tanítanod, hogy az élethez hozzá tartozik, hogy csalódunk. Azt kell megtanítanod, hogy ebből hogyan álljon fel, hogyan fordítsa úgy át, hogy mit tanulhat belőle. Most apróságokban csalódik (neki nagy dolgok), ha ezeket nem tanulja meg, akkor majd ha komolyabb sologban éri, nem fogja tudni kezelni (nem játszott vele, kivette a hajót a kezéből, később a telefonját vágja földhöz). Ha nem tudja kezelni majd az ilyen solgokat, akkor elkezdi kerülni az ilyen szitukat -> konfliktuskerülés. Nem fog beleállni egy konfluktushelyzetbe, mert félni fog, hogy csalódik. Előbb inkább meghátrál.

Ugyanakkor azt is meg kell tanulnia, hogy nem lehet mindig az, amit ő akar. Nem játszhat vele mindig valaki, el kell fogadnia, hogy xy most hajókázik.

Ilyenkor ha van kedve, vegyen elő egy msik hajót, ha nincs, álljon odébb.

2018. jan. 6. 20:14
 58/95 A kérdező kommentje:

Nem vagyok kepes arra tanitani hogyan csalodjunk..hogyan adjuk fel..stb

A bölcsiböl nem sirànkoztam.

2018. jan. 6. 20:27
 59/95 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, pedig minden ember szokott csalódni, aki mástt mond az hazudik.

Mondjuk nekem akkor is fura. Mindig tehát szó szeint mindig kiközösítik őt, és nincs játszópajtásaa? (mármint a problémás ovis gyereken kívül). Ne haragudj de ez meg olyan fura. Zsák a foltját, tudod. Kellene hogy megtalálja úgymond a saját társaságát, még ebben a korban is. (nem nem mindenki lesz az ő társasága, ahogy ellőttem is leírták). A baj, az hogy ebben mi meg nem tudonk így segteni, mert nemismerjük a gyerekedet, sem pedig téged. Nehéz így "hogyanokra" válaszolni.

2018. jan. 6. 20:41
 60/95 anonim ***** válasza:
72%

Sokan adtak tanácsot! Nem tudom a félvak válaszoló miért nem értelmezte őket.

Kérdező, de, a jó szülő a gyereket arra is megtanízja hogyan kezelje a nem-et! A szar szülő meg nem fogadja el hogy az őőő csodás gyerekének nemet mondanak.

Melyik szeretnél lenni?

2018. jan. 6. 21:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!