Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mire tanitsam a gyerekem,...

Mire tanitsam a gyerekem, hogy reagáljanak a kezdeményezésére a csoport/kortársai? Ovi kiscsop.

Figyelt kérdés

Gyermekem jellemzöen jatekot kezdeményezne, de bugyutàn csak bamulnak vissza kb a tobbiek.:(

Eddig olyanokra tanitottam, hogy pl ne lövöldözz mert senki nem veszi a lapot es lövöldözik vissza, ebbol nem lesz bujocska, ne jatsz az oroszlsnt mert màs sem vesz fel szerepet, inkabb mondd azt en vagyok a tüzolto es kerdezd meg es te mi vagy? Vagy màr teljesen leredukaltam a dolgot, ugy kezdeményezz kerdezd hogy hivnak, mi a jeled?

Es a dràga kiscsillagom probalgatja amire tanitom es mégis bambafejek a viszontreakcio :(

Tegnap ahogy egyszerre leptunk ki az ovibol egy masik anyukàval masik csoportbol, gyermekem kozelitett a gyerekeihez es kedvesen kerdezi, szia teged hogy hivnak, a masik mint aki süket, anyujàt nyaggatta az innivaloert, gyermekem ott ismetelgette önmagàt, mondtam en is par szot az anyukànak, de ö csak az innivaloval babralt.

Szinte rendszeres mindez olyankor amikor röpke idökre közösségbe kerülök vele. Engem elszomorit nagyon.

Rokonaink, 2 és 5 évesek kapàsbol visszalövöldöznek, elregélik a jelüket, oroszlànosat is jàtszanak, olyan önfeledten nevetnek, hogy öröm nézni, de ez évi két alkalom, a tavolsag miatt (nyàron es télen talàlkozunk csak)

Mivel en mint anya nemigen ismerem a 3 évesek kommunikàciojàt, igy a fentieken kivul semmi ötletem nincs màr arra, mire tanitsam a gyerekem, hogyan kezdeményezzen? Szegénykém olyan örömmel, hatalmas erdeklodessel, ugyanakkor egy kis tartàssal is,(elöször megfigyel, feloldodik) indit màsok felé, hogy nekem szivbemarkoloak ezek a közömbös vàlaszreakciok. Persze nem azt varom hogy minden gyerek ugraljon egyutt a gyerekemmel, de legalabb ne ez lenne az àltalànos hogy csak ül es néz(volt hogy ezert csufoltàk is)

Mai nappal gyermekem ott tart hogy a csoport "rossz"gyereke a baràtja, mert ugy néz ki ö veszi a lapot es kezd az egész atfordulni magatartasproblemaba, mert a gyerekem egyszeruen Nem Tudja hogyan nyisson masok felé, de én sem.

En mondtam màr beirataskor, hogy foglalkozast igenyel, azaz simàn leköthetö szerepjatekkal, csoportos foglalkozasokra csak ugy csillog a szeme, ha azt mondjak alljunk korbe, ö pattan fel elsokent, de iranyitas azaz segitseg nelkul egyszeruen nem talàlja a helyét. Ettol fuggetlenul tökre nem ertik az ovonök hogy mi van, csak engem reckiroztatnak hogy segitsek a magatartast kezelni, de könyörgöm, en vagyok a gyerekkel, vagy ök???

Es ahelyett hogy kitalàlnànak foglalkoztatast, elövették a buntetessel(negativ megerositessel)tortenö nevelesi eszkozt, es azt sulykoljàk a gyerekembe, hogy rossz, de az indokot hogy ez csupàn elhanyagoltsag miatti figyelemfelhivas, lesz.rjàk..

Kérdem én ujra, MIRE tanitsam a gyereket, amit lereagalnak, jo néven vesznek a kortàrsai?

2018. jan. 5. 21:45
 21/95 anonim ***** válasza:
86%

Fuu de idegesito vagy, a te gyereked tokeletes, megsem baratkozik vele senki, es az osszes tobbi ovodastars , jatszoteri gyerek mind bamba.

Irasd egyszemelyes maganovodaba.

2018. jan. 6. 00:35
 22/95 A kérdező kommentje:

A magànovoda lehet megoldanà, de nincs rà keret. De ott foglalkoznak a gyerekekkel elvileg. Mig az àllamiban a gyerekem az elhanyagoltsàg jeleit mutatja.

Tekintve hogy erre tanitjàk is az òvonöket hogy foglalkozasok nelkul elobb utobb konfliktusok ütik fel a fejüket. Ez tény. Nem veletlenul tanuljàk a csoportos foglalkoztatast sem. Tenyleg, arra rà is nézek hogy szabadjatekon kivul van e màs is a napirendben..

2018. jan. 6. 00:47
 23/95 A kérdező kommentje:
A stilusod alapjan amugy a gyerekem töled is különb..
2018. jan. 6. 00:48
 24/95 anonim ***** válasza:
73%

Azt kéne értened, hogy az agresszív, lerohanok mindenkit "barátkozás" egyáltalán nem cuki és támogatandó viselkedés. Még egy jóval kisebb gyerektől sem az, te viszont ezt a viselkedést erősítetted meg a gyerekednél, így nem tudott pozitív irányba változni.

A játszócsoportban is van egy ilyen gyerek, nem is járunk miatta és nem mi vagyunk az egyetlenek, akiket elijesztett. Ő még csak 1,5 éves, de rém idegesítő, hogy nála se kezelik helyén.

Egyébként utalhat figyelemhiányra, figyelemzavarra, hiperaktivitásra is.

2018. jan. 6. 07:38
 25/95 anonim ***** válasza:
100%

Minden oviba van irányitott foglalkozás. 3 évesek tehát kiscsoportosok, nálunk akkor az volt az elvárás, hogy szokjanak össze.

Sose kérdezte meg a gyerekem,hogy szia téged, hogy hivnak,de megdicsérték az ovonők mert mindenkiét tudta.

A barátság a játék nem udvariaskodás és irányitott foglalkozás alatt jön létre,ha játszik az egyik a hajoval minden forma nélkül odamegy a másik és játszik mellette egy másik hajoval.

A kicsiknél a másik mellett játszás válik barátsággá.

Nálunk már jol ösdzeszoktak a gyerekek középsöre, de például ha jövünk ki az ovibol tök felesleges másik csoport másik korosztályu gyerekhez odaugrani,és még a szülöt is feltartani,ugyse lesz belöle semmi.

Én is hs megyek a nagyért,vár a kicsi a bölcsiben van 15 percünk odaérni, pont nem érdekelne mit hablatyolsz,pedig nem vagyunk se bambák se bunkok...

Nem egy klubb,nem kell joba lennünk csak mert egy udvaron megyünk át.

Szoval szerintem ne eröltesd ezt a dolgot, a " a perem gyerek"meg valoszinü pont azért találta meg,mert van közös érdeklödés kialakul a barátság.

2018. jan. 6. 07:43
 26/95 anonim ***** válasza:
100%
Klubb= klub, hs= ha, bocsi siettem...
2018. jan. 6. 07:44
 27/95 anonim ***** válasza:
67%

A gyereked kiscsoportos gondolom. Még cdak most szokik össze a társaság. Sokan most először vannak közösségben. Ilyenkor még az egymás mellett játszás a jellemző.

A te srácod nyitott, batátkozó típus. Van ilyen. De neked elkell fogadnod h olyan is van akik nehezen oldódik. Akiket zavar ha egy "idegen" hozzájuk csapódik.

A lányom tipikus "nebáncs virág" ( nem tudom miért) de ha valaki ilyen "erőszakosan" közeledne felé biztos h sírva rohanna az óvónőhöz h xy nem hagyja békén.

Már itt is megvannak a klikkek. Ha ritkán odamegy egy társasághoz és beáll játszani, van h beveszik, van h nem. Ilyenkor elvonul és kész.De ő az a típus aki nem tudja érvényesíteni az akaratát. Megvannak a "vezetők" ők találják ki h mit játszanak.

A gyerekednek megkell tanulnia ezt kezelni, és nem erőszakosan ráerőltetni a másikra az akaratát. Ha nem akarnak vele játszani, ne erőltesse alapon.

Egyébként megkéne keresbi az okát, h miért nem akarnak.

Most h látják h ő a "rossz gyerek" ez nyilván ok nekik h ne játszanak vele. De ez előtt miért lehetett "kiközösítve" Lehet az is ok h túl erőszakosan barátkozni akart. (Már már zaklatta ezzel a többieket)

A megoldás erre tébyleg ovi, de legalább csoport váltás. Ahol us tiszta lapoal kezdhet finoman ismerkedni

2018. jan. 6. 08:03
 28/95 anonim ***** válasza:
34%

Én megértelek kérdező..

Az én gyerekem is extra figyelmet igényelt, az első helyen nem kapta meg, rosszabbak lettek a dolgok. Az új helyen eltűnt a szélsőséges viselkedése, de bent is egészen máshogy viselkedik, mint velem gyerektársaságban.

Sajnos ez mindig így lesz, mert csak mi tudunk teljesen a gyerekre figyelni, meg kell tanulnia nélkülünk boldogulni, mert sosem lesz ott másik személy, aki megoldja a helyzetet helyette.

Én ovit váltanék a helyedben, nem oké, hogy büntetik.

Továbbá szereznék egy gyereket heti több alkalomra gyakorolni a barátkozást, vagy valakit, akivel összejártok, egyrészt, hogy a gyerek tanuljon tőle, másrészt, hogy legyen pozitív megerősítés a sikertelen ovi után..

2018. jan. 6. 08:05
 29/95 anonim ***** válasza:
32%
A te gyereked esetleg nem idősebb pár hónappal, mint a többiek?
2018. jan. 6. 08:05
 30/95 anonim ***** válasza:
100%
Mit kezdjen a hajóba gubozott társával? Mondjuk ne erőszakoskodjon vele, hanem vonuljon arrébb ha nem akar vele a másik játszani. Vagy te oda mész minden szimpi idegenhez és ha az nem kommunikál, akkor elveszed az iPhonejat?
2018. jan. 6. 08:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!