Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mire tanitsam a gyerekem,...

Mire tanitsam a gyerekem, hogy reagáljanak a kezdeményezésére a csoport/kortársai? Ovi kiscsop.

Figyelt kérdés

Gyermekem jellemzöen jatekot kezdeményezne, de bugyutàn csak bamulnak vissza kb a tobbiek.:(

Eddig olyanokra tanitottam, hogy pl ne lövöldözz mert senki nem veszi a lapot es lövöldözik vissza, ebbol nem lesz bujocska, ne jatsz az oroszlsnt mert màs sem vesz fel szerepet, inkabb mondd azt en vagyok a tüzolto es kerdezd meg es te mi vagy? Vagy màr teljesen leredukaltam a dolgot, ugy kezdeményezz kerdezd hogy hivnak, mi a jeled?

Es a dràga kiscsillagom probalgatja amire tanitom es mégis bambafejek a viszontreakcio :(

Tegnap ahogy egyszerre leptunk ki az ovibol egy masik anyukàval masik csoportbol, gyermekem kozelitett a gyerekeihez es kedvesen kerdezi, szia teged hogy hivnak, a masik mint aki süket, anyujàt nyaggatta az innivaloert, gyermekem ott ismetelgette önmagàt, mondtam en is par szot az anyukànak, de ö csak az innivaloval babralt.

Szinte rendszeres mindez olyankor amikor röpke idökre közösségbe kerülök vele. Engem elszomorit nagyon.

Rokonaink, 2 és 5 évesek kapàsbol visszalövöldöznek, elregélik a jelüket, oroszlànosat is jàtszanak, olyan önfeledten nevetnek, hogy öröm nézni, de ez évi két alkalom, a tavolsag miatt (nyàron es télen talàlkozunk csak)

Mivel en mint anya nemigen ismerem a 3 évesek kommunikàciojàt, igy a fentieken kivul semmi ötletem nincs màr arra, mire tanitsam a gyerekem, hogyan kezdeményezzen? Szegénykém olyan örömmel, hatalmas erdeklodessel, ugyanakkor egy kis tartàssal is,(elöször megfigyel, feloldodik) indit màsok felé, hogy nekem szivbemarkoloak ezek a közömbös vàlaszreakciok. Persze nem azt varom hogy minden gyerek ugraljon egyutt a gyerekemmel, de legalabb ne ez lenne az àltalànos hogy csak ül es néz(volt hogy ezert csufoltàk is)

Mai nappal gyermekem ott tart hogy a csoport "rossz"gyereke a baràtja, mert ugy néz ki ö veszi a lapot es kezd az egész atfordulni magatartasproblemaba, mert a gyerekem egyszeruen Nem Tudja hogyan nyisson masok felé, de én sem.

En mondtam màr beirataskor, hogy foglalkozast igenyel, azaz simàn leköthetö szerepjatekkal, csoportos foglalkozasokra csak ugy csillog a szeme, ha azt mondjak alljunk korbe, ö pattan fel elsokent, de iranyitas azaz segitseg nelkul egyszeruen nem talàlja a helyét. Ettol fuggetlenul tökre nem ertik az ovonök hogy mi van, csak engem reckiroztatnak hogy segitsek a magatartast kezelni, de könyörgöm, en vagyok a gyerekkel, vagy ök???

Es ahelyett hogy kitalàlnànak foglalkoztatast, elövették a buntetessel(negativ megerositessel)tortenö nevelesi eszkozt, es azt sulykoljàk a gyerekembe, hogy rossz, de az indokot hogy ez csupàn elhanyagoltsag miatti figyelemfelhivas, lesz.rjàk..

Kérdem én ujra, MIRE tanitsam a gyereket, amit lereagalnak, jo néven vesznek a kortàrsai?

2018. jan. 5. 21:45
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ❯❯
 1/95 anonim ***** válasza:
97%
Nem hiszem hogy az egész csoport bamba a gyerekeden kívül. Lehet hogy csak mást szeretnek játszani hisz valamit csak játszanak ők is! Csak lehet hogy saját vagy vki mas javaslatát.
2018. jan. 5. 21:52
 2/95 anonim ***** válasza:
92%
Lehet egyébként, hogy van másik pár hangadóbb gyerek és ők szoktak játékot választani. De azt nem hiszem tényleg hogy senki nem reagál soha semmire....vagy ha igen akkor meg kéne tudnod mit csinàl nem jól a gyerek, mert akkor tuti nem a tizenvalahány másiknál van a dolog oka hanem annál az egynél akivel nem akarnak játszani valamiért.
2018. jan. 5. 21:57
 3/95 anonim ***** válasza:
72%

Vidd másik óvodába, ha itt nem jók az óvónők, és hagyd békén: azért jár közösségbe, hogy feltalálja magát a kortársai között. Ez az óvoda funkciója, ezt nem otthon kell megtanítania egy felnőttnek.

Ha nem tudod máshova vinni, és az óvónők szerint magatartásproblémája van, akkor kérdezz tőlük konkrétumokat, mert ebből a leírásból ez nem jött ki, és ha az megvan, fordulj gyerekpszichológushoz.

2018. jan. 5. 22:03
 4/95 A kérdező kommentje:

Én annyit làtok a csoportbol, amit kb az oltozoben...azaz amikor öltözes közben kezdemenyez a gyerekem, vagy érkezéskor, stb

Es altalanos a zero reakcio

2018. jan. 5. 22:05
 5/95 A kérdező kommentje:
A lenyeg, eddig mindent megtanul a gyerekem, amire tanitom. Akkor az ovodaban miert nem? Miert a buntetoszeknel tartunk?
2018. jan. 5. 22:09
 6/95 anonim ***** válasza:
95%
Ez így olvasva elég hihetetlen, hogy mindenki átnéz a kommunikálni, barátkozni próbáló gyerekeden, gyerek és óvónő is. Játszótéren, egyéb közösségekben is ez volt eddig a helyzet? Szeptember óta jár vagy csak most kezdte? Ha új gyerek, lehet csak idő kell. Én nem hiszem, hogy azon múlik, milyen formulákat tanítasz be neki. A kiscsoportosok legtöbbször nem ennyire udvariasan közelítenek, hanem veszik a lapot az oroszlánmorgásra meg lövöldözésre is (kivéve, ha csupa szelídlelkű jár oda, akiket inkább megijeszt, de ez sem túl valószínű), bár még fogalmuk sincs a másik nevéről. Szóval - elnézést és talán messzemenő a következtetés, de a leírásod alapján - valami egyéb ok lehet a háttérben, ha "mindenki szembe jön az autópályán", amit talán a rokonok már elfogadtak és te túl mögé látsz. Próbálj még (kedvesen segítséget kérve) beszélni a nénikkel, hogy karolják fel az ügyét, vonják be jobban, ha többiek kihagynák.
2018. jan. 5. 22:13
 7/95 anonim ***** válasza:
100%
Nem azért rosszalkodik mert a többiek bambák. Mikért kerül büntibe?
2018. jan. 5. 22:13
 8/95 anonim ***** válasza:
100%
Tehat minden gyerek bamba, kiveve a tied.
2018. jan. 5. 22:21
 9/95 A kérdező kommentje:

Büntiben azert volt amit kivulrol csak ugy latni, eroszakkal elvette a hajot a tàrsàtol, de kozben a gyermekemben ilyenkor az zajlik, hogy a tàrsàval egyutt akart jàtszani, de ö csak a hajoba volt bujva, ezert mérgében elvette, de nem maga a hajo volt a cél. (tanult sema alapjan ahogy korabban töle vette el màs a jàtekot.)egyszeruen egy belsö cdalodottsag, düh vezérelte. Egyszerü elhanyagoltsàg. Tipikus amikor a gyerek azert rosszalkodik, hogy anya figyeljen

Tele van frusztraciokkal masok közömbössége miatt.

2018. jan. 5. 22:35
 10/95 A kérdező kommentje:

Akiket lattam, tenyleg bambàk...

Amikor kerdez a gyerekem es csak les a masik??

2018. jan. 5. 22:37
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!