Már nem a szülő készíti a gyerek farsangi jelmezét?
Gondolom nem ő találta ki, hogy anya én dr. Emmett Brown akarok lenni! Pláne ha mondjuk ovis még..
A gyerek életében nagyon fontos a szerepjátszás, a fantáziavilág. Ha a gyerekemet fotelnek öltöztetem kartonpapírból és szigszalagból, vagy körétekerel fehér kreppet és alufóliát hogy nesze szaloncukor vagy, az neki nem akkora élmény.
Szerintem gyerekfüggő is, meg az se mindegy, mi akar lenni. Mondjuk egy Spongyabob kartonból, szépen kifestve mindent vitt. De már sokan utánozzák.
Egyszerű kartondoboz sok minden más is lehet: dobozos tej, bonbon, üdítő, rubikkocka.
Volt olyan jelmeze a gyereknek, amikor az alapanyag adta az ötletet. Nagymama kidobott egy végtelen ronda, citromsárga szőrös pokrócot. Ebből lett a csibe.
Van, hogy nincs ötlet, nem érünk rá, stb. Ilyenkor persze egyszerűbb venni. Sok turiban is fillérekért van jelmez novemberben, érdemes előre gondolni.
Idén elkérte a lányom az egyik rokon piros, fekete pöttyös ruháját. Úgyhogy ő idén spanyol táncosnő vagy katica lesz. Attól függ, lesz-e paróka.
A mi ovinkban is a legtöbb jelmez vásárolt. Sőt, aliexpressről...
Én magam készítem a fiamnak. Bölcsiben Bogyó volt, a csigafiú. Tavaly az oviban pók (sok póklábbal, és sok pókszemmel).
Most Thor akart lenni, de végül kiegyeztünk Jake a klassz kalózkölyökben.
Néztem én is a jelmezeket, hogy megvegyem, de egyszerűen olyan borzasztóak vannak drágán. Így idén is biztosan én csinálom.
Sőt, a jövő évit is tudjuk (már egy ideje ez akar lenni, csak várunk nagycsoportig): Űrdongó, ami állva robot, de négykézláb meg autó.
Már most agyalok, hogy tudom majd megcsinálni...
De a gyerekek között a minél profibb a menő... Ők nem nézik, hogy anya mennyit dolgozott rajta, csak hogy világít a Vasember szeme a maszkon... (mert ilyen jelmezek vannak alin az ovisoknak...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!