1,5 éves fiam után alig bírtam szaladgálni a játszótéren. Járt és néhány szót beszélt is már ebben a korban.
2018. jan. 4. 12:36
4/12 A kérdező kommentje:
Én állítólag előbb beszéltem, mint mentem, 1 évesen már beszéltem és másfélen már menni is tudtam.
Most 1,5 éves unokatesóm meg még nemegy, csak mászik, meg gügyög.
2018. jan. 4. 12:42
5/12 anonim válasza:
Hát, akkor várjatok még néhány hónapot, és ha nem változik a helyzet, akkor mindenképpen keressetek fel egy szakembert! A beszéd még csak-csak ráér, de ha közel 2 évesen még nem tud majd járni az már probléma!
2018. jan. 4. 12:52
6/12 anonim válasza:
A kisfiam az első születésnapja után 3 nappal kezdett el menni, még nincs másfél éves, de egész nap nincs megállás. Ő még igazából semmit sem mond amit a környezetünkben lévő vele egykorú gyerekek, de ő mozgásban ,jár előrébb'.
2018. jan. 4. 13:41
7/12 anonim válasza:
1.5 evesen "már"? Hat aki 1.5 evesen nem jar, az visszamaradott. 8-10hosan mar siman elindulnak mint pl az enyem. De 12-13hosan mar biztosan. Aki masfel evesen indul el az kifejezetten kesonek szamit.
2018. jan. 4. 14:36
8/12 anonim válasza:
Másfél éves (tehát 18 hónapos) gyerekkel már gond van, ha nem indul el. Felállni, kapaszkodva lépkedni szokott?
A beszéd az még nem gáz.
Vannak gyerekek, akik 1 évesen már beszélnek, vannak akik 2 évesen lendülnek be, de akkor nagyon.
2018. jan. 4. 15:11
9/12 anonim válasza:
Az én gyerekeim 11 és 13 hónaposan már jártak de nem beszéltek, csak gügyögtek, az egyik 1.5 évesen már használt szavakat, a másik nem. Barátnőm kisfia 1.5évesen folyékonyan beszélt de még nem járt.
Nagy általánosságban én úgy tudom, hogy egy 1.5 éves gyereknek már illik járni de nem kirívó eset ha mégsem tud még.
2018. jan. 4. 15:54
10/12 anonim válasza:
Úgy tudom, 16 hónap a határ, megkésett mozgásfejlődésnél 18. Utána kivizsgálás, valószínűleg fejlesztés javasolt, bár ha voltak előzményei, lehet már rajta vannak az ügyön.
Beszélni csak 3 éves korig illik elkezdeni, itt jóval nagyobb a szórás a gyerekeknél.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!