Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Teljesen hülye vagyok? Vagy...

Teljesen hülye vagyok? Vagy más is így gondolja? Ovis szülők légyszi súgjatok!

Figyelt kérdés

Okt-ben 4 éves lesz a kisfiam és most kezdi az ovit. (mázlink volt, felvették) De ő még olyan kicsi baba! Ébredéskor fél órát ölben van, nélkülem még soha nem volt, féltem! Tudom, hogy neki is jót fog tenni, kell már a gyerektársaság, de ez én szememben még annyira kicsi! Félek, hogy kinövi az aranyos megszokott dolgait és hiányozni fog! Most tette le a cumit is, néha még éjszaka sírdogál érte. Egyébként önálló, okos kisfiú mindenben.

Ráadásul nekünk is jót tesz majd az ovi, mert végre marad időm bőven a kicsire is. (van egy 5hónapos kislányom is) Talán elmúlik a lelkifurim, hogy igazán nincs időm rendesen mindkettőjükre. Hogy könnyítsem meg a dolgát a "dolgozós babámnak"?

2010. jún. 3. 12:38
 1/6 anonim ***** válasza:
94%

1 ő már nem baba

2 a megszokott reggeli ölbebúját tartsd meg annyivel előbb kel majd fel mikor beszoktok. S ne féltsd annyira annál nehezebb lesz neki.

Nekem két fiam van az egyik 2 a msáik 6 éves a böcsibe oviba induláés előtt mnidketten töltenek velem időt még lustizást az gáyunkbna. Így kezdjük a napot.

Hidd el nagyon jó lesz

Nem szadan nagoyn féltened,mert nehezen válitok le. A fiúk kölönben is hamarabb önálobbak mint a lányok kell nekik.

2010. jún. 3. 12:43
 2/6 anonim ***** válasza:
79%
Sztem a 4 éves már egyáltalán nem baba. Sztem ő már nem olyan kicsi,más gyerekek már 2 évesen bölcsibe, 3 évesen oviba mennek, és nem hinném hogy az a korai. Ne tutujgasd ennyire mert egy anyámasszonykatonája lesz belőle.
2010. jún. 3. 12:50
 3/6 anonim ***** válasza:
88%
az enyém 13 hósan kezdte a családi napközit (amolyan bölcsi) és első perctől szeret odajárni, sem nálam, se a kicsinél nem voltak gondok a beszokással. Vicces, hogy egy 4 évest ennyire csecsemőnek gondolsz még mindig. Főként úgy, hogy ott van egy tényleg kicsi testvér is és mégis a 4 évest érzed csecsemőnek. Szerintem magadban kell csak helyreakni a dolgokat, a nagyfiad meg alig várja majd, hogy reggel indulhasson az ovistáskával. Mondjuk az is számít, hogy hogyan állsz neki. Mi mindig örömmel, boldogan meséltük, hogy hova megy, mi lesz, így ő is úgy vette, hogy ez egy jó hely, ahol tudom, hogy rendben vigyáznak rá. Ha agyonparázod és azon lihegsz, hogy szegény kicsikém, el kell váljál tőlem, azt hidd el megérzi ő is...
2010. jún. 3. 13:19
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

előző vagyok. én is kíváncsian vártam hogy mi lesz, mert előtte az én lányom sem volt SOHA egy negyedórát sem mással csak velem és az apjával. És mégis szépen vette az akadályt, nem sírt sosem mikor otthagytuk.

A legjobban azzal könnyíted a dolgát, ha ezt a lehető legtermészetesebben kezeled és nem görcsölsz rá. :D

2010. jún. 3. 13:22
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Valamennyire én megértelek, mert nekem is voltak hasonló, megmagyarázhatatlannak tűnő, másnak talán fura gondolataim. Az első lányom 3 évesen kezdte az ovit, egész jól beilleszkedett. A második lányom 4 évesen, és én még akkor is picinek láttam, sajnáltam, hogy már nem lesz itthon velem. 3 hét alatt szokott be az óvodába. Rájöttem, hogy nekem talán az idő múlása fájt, hogy akkor a nagy már iskolás volt, és a kisebbet még picinek akartam magam mellett, aki még ráér kikerülni az ÉLET-be, a napi taposómalomba;) Aztán hozzászoktam a gondolathoz, elfogadtam, hogy ez az élet rendje. Ha újra kezdhetném, mindkettőt csak 4 évesen vinném először oviba. Így is 3 évet ott töltöttek.
2010. jún. 3. 15:42
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

szia,

hangsúlyozom, hogy nem szeretnélek megbántani!! túlzottan félted a gyermeked és az én véleményem szerint is legelőször magadban kell helyre tenned a dolgokat!! az én kisfiam 19 hónapos, de már egyáltalán nem kezelem pici babaként, hiszen egyre önállóbb már. nekem is sokszor eszembe jut, hogy milyen gyorsan rohan az idő és milyen "rossz" lesz, ha mindezek a csodás pillanatok elmúlnak, amiket most élünk meg vele. de ez az élet rendje!! próbáld meg "elengedni" a fiúcskát, neki is könnyebb lesz hidd el!! ott a pici lányod, aki még valóban pici baba, vele átélheted még azokat a gyönyörű dolgokat, ami a csecsemőkorral jár!! biztos vagyok benne, hogy nagyon jó anyuka vagy és a legjobbat szeretnéd a gyermekeidnek, de most a legjobb, ha hagyod, hogy egy kicsit elszakadjon tőled!!

Ági

2010. jún. 3. 17:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!