Hova menjünk a fiammal?
Szia.
Szerintem ezért menjetek el egy hallásvizsgálatra.
Nálunk is az volt, hogy én azt hittem, hogy hall a kisfiú, de még majdnem 3 évesen is csak 1-2 szót mondott... A gyerekorvos hasonlóan legyintett, hogy ő ilyen későn érő típus, a fiúk ilyenek stb.
Végül nem bírtam tovább, és elvittem vizsgálatra, és az derült ki, hogy egyes hangtartományokban nem hall. A magas hangokat jól hallotta, pl. egy tapsolásra is odakapta azonnal a fejét (ez volt a szuper teszt a gyerekorvostól...), de PONT az emberi beszéd hangtartományában nem hallott...
Ha kiderül, hogy a hallásával minden rendben, akkor pedig ott abban is tudnak segíteni, hogy kell-e máshova vinni, és ha igen, akkor hova.
Keresztfiam 28 hónaposan kezdte a bölcsit.Pár szót mondott.Bölcsi kezdés után kb 2 hét alatt folyékonyan mondatokban beszélt.
Hallásvizsgálat nem árt,ha aggódsz,de szerintem semmi baja.
Köszönöm a válaszokat!
Eddig is aggódtam de pont ma a másik kérdés ihlette ezt, hogy még óvodás sem beszél, ki tudja az én fiam meddig nem fog. Hallásvizsgálatra elviszem mindenképpen, a nevelési tanácsadónak utánanéztem, hogy 3 éves kortól foglalkoznak gyerekekkel?
A kisfiam egyébként nem megy bölcsibe, majd szeptemberben óvodába fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!