Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2 hónap híján 2 éves lesz a...

2 hónap híján 2 éves lesz a fiam, mikor bölcsibe kerül szeptemberbe. Akkor már kell tudnia magától ennie? Most még egyáltalán nem megy.

Figyelt kérdés
2010. jún. 2. 21:28
 1/10 anonim ***** válasza:
0%
Hát ebben a korban már régen illene. Ha nagyon nem megy, majd ott kénytelen lesz megtanulni. Hagyd egyedülpróbálkozni otthon. Az elején sokat fogsz takarítani, de ha nem hagyod soha nem tanulja meg.
2010. jún. 2. 21:36
 2/10 A kérdező kommentje:
Köszi
2010. jún. 2. 22:08
 3/10 anonim ***** válasza:

Ne aggódj, a bölcsiben még etetik őket, ha kell. Egyébként nem kell ebből presztizskérdést csinálni, az a lényeg, hogy szép lassan szoktasd az önálló evéshez, de ha időnként igényli, hogy etesd, akkor sincs semmi gond. Az én fiam például kiválóan megeszi villával azt a 2-3 féle ételt, amit szeret, de az összes többit én etetem meg vele, mert így megeszi, és nyilván többféle tápanyaghoz jut, mintha csak maga válogatna. Szóval csak rugalmasan!

2 éves, 2 hónapos kisfiú anyukája

2010. jún. 2. 22:08
 4/10 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm!
2010. jún. 2. 22:09
 5/10 anonim ***** válasza:
Hát azért ezt már illene tudnia. Már most, nem akkor. Lesz ott nála sokkal kisebb is akit etetni kell, nem a 2 évest. Addig még bőven van időd megtanítani. Add a kezébe a kanalat, és hadd egyen. Lehet utána ruhacsere, felmosás, meg eltart egy óra hosszat, de napról, napra ügyesebb lesz.
2010. jún. 2. 22:26
 6/10 anonim ***** válasza:
Az én kisfiam nem tudott enni amikor bölcsibe került kétévesen. Otthon egyszerűen nem próbálta meg, hiába két kanál, hiába minden. Aztán egy hónap után már nem is engedi hogy én etessem. :) Nagyon gyorsan tanulnak, ha akarnak, nem kell izgulni. Én is mindig kétségbeesek ha valamit már kelene tudnia és még nem tud, de midnig rájövök hogy ha ráérzett akkor semmi perc alatt menni fog.
2010. jún. 3. 11:52
 7/10 anonim ***** válasza:
*kellene
2010. jún. 3. 11:52
 8/10 anonim ***** válasza:

Szerintem ebben a korban már kéne ha nem is teljesen önállóan enni de legalább a kanalat taníthatnád hogyan emelje a szájához. De ezt biztosan megfogjátok beszélni a gondozónővel.

Bölcsődében az un. kétkanalas módszerrel etetik a gyermeket, ezzel tanítva az önálló evésre. Ennek lényege, h. keveset vagy többet de burkoltan tegyünk ételt a tányérba. Egy kanál nálad van, egy a gyereknél. Az ő kanalát a kezébe adjuk és elmondjuk neki hogyan fogja. Hagyjuk hagy próbálkozzon Ha sikerül neki fontos dicsérni érte de ha összekeni magát nem szabad érte megszidni!!!! A másik kanál a gondozónőnél van és azzal eteti a gyermeket miközben a gyerek is tud a sajátjával próbálkozni, ha van hozzá kedve.

2010. jún. 3. 14:34
 9/10 A kérdező kommentje:
Hiába illene tudnia, ha nem érdekli. Megfogja a kanalat, és csak túrja az ételt. De jobban rá fogok erre menni szeptemberig. Köszi mindenkinek!
2010. jún. 3. 19:42
 10/10 anonim ***** válasza:

Na, ez az: mit tennétek, ha egyszerűen nem érdekli az evés, és ezért a kezébe sem veszi a kanalat? Még két-három nap "éhezés" után sem. Az ilyen típusú gyerekre várhattok, hogy próbálkozzon, ha egyszerűen minimálisat sem eszik meg magától...

(az egyik korábbi válaszoló anyuka "költői kérdése" a többi válaszolóhoz, akik szerint illene már egyedül ennie)

2010. jún. 4. 08:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!