Óvodás, kisiskolás gyerekeitek barátaival, annak szüleivel összejártok? Tényleg ezen múlhat hogy hány barátja lesz a gyerkőcnek? Nálunk ez akkora divat lett, hogy nem bírom követni.
Húha... Én nem vagyok egy barátkozós anyuka. Nekem három kisgyerekem van és nem is hiányzik, hogy a napi gondok mellett mondjuk csak azért járjak össze xyz-vel, hogy a gyerekem népszerűbb legyen az oviban...Ez nálam nem gyerebe. Ovis korban a szülinapi banzájt rongyrázós hulyeségnek tartom. Én most vagyok 36 éves. Annak idején általános iskola felsőben kezdett divat lenni a szülinap, aztén gimiben megint nem volt ilyesmi. Nem hinném, hogyha majd hívnak ilyenre mi elmegyünk, illetve a gyerekem megy majd, mert hárman vannak és mondjuk mind a hármat havonta hívják a buliba, akkor havonta három gyereknek vegyek ajándékot? Kicsit morbid szerintem.
Nem tudom te hol laksz, Budapesten valami elit kerületben, hogy olyan anyuka van, aki kiszemeli a barátot? Komolyan mondom ezeknek a nőknek elgurult a gyógyszere...
Pont az hiányozna még, hogy hétvégén összejárogassak majomarcú manager szülőkkel. Köszi, nem. Ezzel nem akarok megbántani senki, ha esetleg manager szülő olvassa ezt. Találkoztam néhánnyal, akik nem igazán tudnak viselkedni kulturáltan, tisztelet a kivételnek.
Szerintem az ovisoknál még sokat számít az a barátságnál, hogy mennyit játszanak együtt. Ha valaki sosincs ott a játszótéren, akkor kikerül a "látótérből", mert nem lesz annyi közös élmény.
Olyan szinten nem járunk össze más szülőkkel, hogy együtt menjünk nyaralni, de délutáni programok vannak időnként. Sokat találkozunk egy bizonyos körrel a játszótéren, néha elmegyünk együtt állatkertbe, könyvtárba, vagy egymáshoz játszani. De ez nem pénzről vagy ajándékról szól, csupán szeretnek a gyerekek együtt játszani és mi is jól kijövünk.
Ettől nem leszünk népszerűbbek, szerencsére nem is ilyenek a szülők az oviban.
Szülinap is szokott lenni, de ez sem verseny. Van egy kisfiú, akinek nyár közepén van a születésnapja, ezért nem is szokott partit tartani, mert mindenki nyaral, mégis meg szokták hívni mások, mert barátok. Nem az ajándékot számolják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!