Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Melyiket valasztanad: bölcsi...

Melyiket valasztanad: bölcsi vagy nagyszülők?

Figyelt kérdés

Masfel-két éves gyerekről van szó, a dolog munka es egyebek miatt vetődött fel.

Egesz pontosan: délelőttönként bölcsi vagy hetente egyszer egy ott alvós nap a nagyszülőknél?(egyebkent otthon)

Indokot is írjatok legyszi. A kérdés a kettő közti választásra irányul, tehát az egyik sem most nem opció.

Koszonom.

2017. dec. 12. 08:51
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
51%

2 évesen adtam bölcsibe a kisfiamat úgy, hogy 4 nyugdíjas nagyszülő tudta volna vállalni, az egyik kb pont olyan sétatávolságra tőlünk, mint a bölcsi.

Hogy miért? Mert kellett neki a gyerektársaság, a közösség, a szabályok. Az, hogy ha délben bemegy az udvarról, ott legyen a meleg ebéd... a nagyszülők nem bírták volna az iramot. Vagy a gyerek naphosszat ült volna a tévé előtt, hogy a mama tudjon főzni.

A bölcsiben olyan barátságok kötődtek, amik már 5 éve tartanak.

2017. dec. 12. 12:11
 12/21 anonim ***** válasza:
62%

Biztos, hogy nem adnam bolcsibe!!!

Meghalnek ha be kellene adni a 2 evesem! Csak azt latom a kornyezetemben, hogy allandoan betegek es nem csak egy kis takonykor.... 😩

Oke h ha nagyobb lesz akkor is el dogja kapni pl az oviban ha kozossegbe kerul! De egy ekkora gyereknek az anyja mellett a helye, ő tanitsa meg amire kell ne idegenek.

2017. dec. 12. 13:43
 13/21 anonim ***** válasza:
32%
bölcsi! szeretnek a gyerekek között lenni és az anyán kívüli világban nagyon igyekeznek is. Szerintem fejlettebbek is, akik pici koruktól bölcsisek.
2017. dec. 12. 14:35
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

Nekem fél évig volt bölcsis a kislányom óvoda előtt, rossz tapasztalataim nem voltak éppen de minden egyes nap sajnáltam a kislányom mert annyira aprónak tartottam még ahhoz, hogy idegenek között kelljen lennie. Pedig nem vagyok paramami, van egy bátyja is, tehát nem egyedüli gyerek. Én a nagyszülőkre szavaznék ha nekik ez nem teher. Meglenne a heti mamázás, neked a heti 1 nyugi nap.

Nálunk minden szerdán (kivéve ha betegek vagy anyukám nem ér rá véletlenül) a mama megy értük oviba és ott vannak náluk estig. Tudod mennyire imádom a szerdákat? :D Nem kell félre érteni, magamnak szültem őket, imádom őket de annyira kell az a 3-4 óra nyugi egy héten mint egy falat kenyér. Mondjuk legtöbbször takarítok az idő alatt de nekem már az is megnyugvás, hogy nyugodtan-rendesen takaríthatok.

2017. dec. 12. 14:50
 15/21 anonim ***** válasza:
42%
Szerintem bolcsi. Eleget lesz a nagyszulokkel, ha beteg lesz. Persze, hogy szívesen vállalják, de idovel belátják, hogy ezt az iramot már nem bírják.
2017. dec. 12. 15:34
 16/21 anonim ***** válasza:
41%

Az enyem 1.5 eves es ha 50 meterrol meglat gyerekeket, sikit az oromtol es rohan felejuk. 2 eves koratol bolcsibe adom, mert lathatoan nagyon nagyon igenyli. Egy nagyszulo sem kepes megadni azt amit a gyerek tarsasag (persze forditva is igaz, gyerek nem potolhat nagyszulot).

De nem ertem a ketto miert zarja ki egymast? Attol h bolcsis miert ne lehetne a nagyszuloknel, nem ertem...

2017. dec. 12. 15:46
 17/21 A kérdező kommentje:

Azért zárja ki a kettő egymást, mert az mar iszonyú sok lenne, hogy a mindennapos bölcsi mellett egyszer meg ne is aludjon otthon.

De köszi, segítettetek eldönteni: a nagyszülőket választom. Pont azert, mert szerintem tul sok a szabály az ovisoknak es iskolásoknak is, sőt a felnőtteknek is. Ugy értem, a felesleges korlátozások. Erre ráér meg. A társaság pedig megvan, mert mint irtam, nagy a család, mindig találkozik valakivel - vagy kint, ma is 3 orat levegőztünk.

Nekem lelkiismeretfurdalasom volt a nagyszülos verzió miatt is, mert hogy nem vagyok jo anya, ha egyáltalán levegőre van szükségem. De valami muszaj.

Mivel a nagyszülők rajonganak érte, meg csak nem is megtűrt gyerek lesz, hanem nagyon várt.

Ha nem működik, meg mindig lehet gondolkodni, de legalább megadom magamnak a belső engedélyt a lazításra. Eddig mindig zokogtam, ha elment a gyerek, pedig kell a nyugi, mint a falat kenyér.

Mindnekinek köszi! :-)

2017. dec. 12. 17:40
 18/21 anonim ***** válasza:
18%
Bolcsi, elottem levok leirtak. De nagyszulo fuggo is. Nalam pl. durvan elkenyeztettek volna, szocializacio, viselkedes rovasara.
2017. dec. 12. 18:16
 19/21 anonim ***** válasza:
13%

Bölcsi. LEgalábbis a lányom piszkosul unta magát már ennyi idősen relatíve egyedül.

Hiába játszottunk vele, nem élvezte.

A bölcsibe harmadik naptól kezdve várakozással ment és második héten már kérdezte, hogy jöhet-e a kis barátnője hozzánk.

De ő mindig is nyitott, barátkozós lányka volt, a szakállas emberektől eltekintve nem félt senkitől, és beszélt meg mutogatott ezerrel bárkinek.

Az öccse viszont visszahúzódó, nála vszeg nem lenne opció a bölcsi mert a játszótéren is inkább egyedül molyol.

Más: én nagyszülőként örülnék, de azt, hogy minden nap velem legyen már nem díjaznám. Felneveltelem a saját gyerekeimet, ami tök jó és szép, de az unokákat hadd ne én pesztráljam már, mikor végre kiélvezhetem a nyugalmat a férjemmel kettesben.

Persze, heti egy ottalvással kiegyeznék.

2017. dec. 13. 14:24
 20/21 anonim ***** válasza:
18%
Nagyon tulfelted, bolcsi+ nagyszulo is belefer. Mindig egy kellemesen elfaradt vidam gyereket kapok vissza mind2 helyrol.
2017. dec. 13. 14:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!