Mért szól bele az ovónő abba, hogy a 9 éves lányomat egyedül hagyom 5-6 órát nyári szünetbe? ( telefon van neki) és az ovis gyerekemet meg ügyeletes oviba viszem, mert nincs kire hagynom . Szinte azt mondta, hogy rossz anya vagyok.
Mert 9 éves gyreket nem szabad egyedül hagyni, főleg nem 5-6 órára, fefelőtlenség, ő még gyerek.
A 10 éves faimat nem hagyom, egyedül ennyi időre, engem sem hagyott az anyám.
Egyszerűe ők még gyerekek, bármi történhet...
Nem rossz anya vagy, hanem felelőtlen.
Ahogy van ügyeleets ovi, úgy van nyári napközi iskolásoknak is (kötelező)
23:59
Köszi a lepontozást!
Csak azért mer nem hagyom otthona 9-10 éves gyrekemet, na ez már gáz.
És ha valami történik?
Ti tudjátok, számomra ez nagyon furcsa, hogy így gondolkodtok.
Én nem tudnék nyugodtan lenni ha otthon lenne egyedül ennyi ideig, majd pár év múlva.
Ha dolgoztam és nem tudtam megoldani, jogyvigyázzanak rá, elmentem betegállományba, vagy bevittem a munkahelyemre.
szia,
én ennyi idősen már otthon maradtam egyedül az öcsémmel, egyedül jártam iskolába, boltba, segitettem Anyukámnak. soha semmi gond nem volt, és nem is tartottam rossz anyának ez miatt!! nagyon örülök, hogy talpraesett, önálló gyereknek nevelt, igy ilyen felnőtt is vált belőlem!! igy nevelem a kisfiam is. egyáltalán nem vagy rossz anya!!
Ági
Qrvára nem arról van szó. hogy önállótlanok lesznek, hanem arról, hogy (törvényileg sem Í9 lehet ekkor gyereket egyedül hagyni, könyörgöm egy 9 éves még gyerek.
38 vagyok, engem sem hagytak otthon nyáron egyedül, nem is szerettem volna, csak ötödiktől voltam egyedül otthon délután de ettől még nem lettem önállótlan, sőt.
Meg a gyerek egész nap bezárva a lakásba, akkor már jobb helye lenne egy napköziben, gyerekek között.
Szóval akkor is felelőtlenek vagytok!
Egyreszt a lanyok sokkal megbizhatobbak ilyen teren, mint a fiuk. Masreszt tenyleg attol függ a gyerek mennyire erett. En 9 evesen mar elhoztam a hugomat a napköziböl delutan es adtam neki uzsit delutan. csak ketten voltunk otthon estig. Nagyon okoskodo az az anyuka, aki azt mondja hogy nem hagyna ott a 10 eves gyereket. Es ha nem lehet megoldani??? Persze beviszi a munkahelyere? teszem azt egy gyarba??? Ahol pl hegesztenek meg hasonlok, oh hat azt a fönökseg meg egy munkaügyis is nagyon dijazna.
En tudom sajnos, hogy van olyan amikor nincs mas megoldas.Es nekünk sem lett sosem semmi bajunk, nagyon izgultam mindig amikor vigyazni kellett a tesomra, de nagyon sokat tanultam belöle a felelössegröl. Szerintem meg hasznos is lehet. Mert azert tegyük hozza szerintem inkabb az nem normalis aki 18 eves koraig nem hagyja otthon a gyereket egyedül. Nem mellesleg azt is megjegyeznem, hogyha otthon nem lehet egyedül egy 10 eves, akkor a suliba is kisergetni kell? meg hazafele? Csak mert az utcan sokkal több baj erheti, mint otthon.
Nagyon kíváncsi vagyok, melyik törvény tiltja, hogy egy 9 éves gyerek egyedül legyen pár órát! Fogd már fel azzal a tyúkeszeddel, hogy attól még, hogy te megteheted, nem mindenki teheti meg, hogy beviszi a munkahelyére! És képzeld, bármilyen meglepő, pl. nyáron napközi sem mindenhol van, helyette táboroztathatod a gyereket jó pénzért! Ki fogja azt fizetni, talán te? Bár igazad van, vigyük magunkkal a gyereket a munkahelyre, akkor nagy valószínűséggel kirúgnak, így együtt lehetek vele otthon! Ja, az, hogy éhen halunk mindketten, az nem számít, hiszen felelősségteljesen otthon voltam a gyerekkel, aki teljesen megbízható, mindent tud, hogy mit szabad, mit nem, okos, felelősségteljes kislány.
De ezekbe bele se gondolsz, ugye, csak szítod a lelkiismeretfurdalást! Mit gondolsz, a kérdező nem lenne szívesebben a gyerekével? Hajtogathatod a magad elméletét, de talán ha kinyitnád a szemedet, akkor látnád, hogy nem mindenki olyan szerencsés, hogy otthon ülhet a 10 éves gyerekével!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!