Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A négy éves kislányomnál egy...

A négy éves kislányomnál egy ideje észrevettem, hogy piszkálja magát. A nuniján karmolás nyomai látszanak. Tippek, hogy hogyan szoktassam le?

Figyelt kérdés
Engem zavar, hogy maszturbálás félét csinál. Azt hiszem, még elég kicsi, ilyenkor könnyebb elterelni a figyelmét. Van ötletetek, hogy állítsam le?

2017. dec. 2. 21:58
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
82%
Miert szoktatnad le? Nem kell, nem szabad.
2017. dec. 2. 23:06
 12/37 anonim ***** válasza:
82%
Mert az orrturkálás és a cumizás nem egészséges és normális. A maszturbálás viszont fontos és normális. Persze azt detítsd ki, hogy nem viszket e neki és azért csinálja.
2017. dec. 2. 23:08
 13/37 anonim ***** válasza:
78%
Azért nem szabad leszoktatni, mert ez a normális pszichés fejlődéshez hozzátartozik, ha leszoktatod, tönkreteszed egy örök életre. Egyébként ez elég alap, illene tudni aki gyereket vállal.
2017. dec. 2. 23:16
 14/37 anonim ***** válasza:
86%
Kisgyermeknevelőnek tanulok és épp a múltkor tanultuk hogy ezzel nincs semmi gond. Ő így nyugtatja meg magát, a tanárunk azt mondta hogy ezzel felesleges pszichológust megkeresni. Az unokatesóm is csinálta kiskorában, ha feszült volt mondjuk elalvásnál akkor birizgálta. De ő tudta hogy csak akkor szabad ha nem látja más. Mára felnőtt lett, szexuálisan is teljesen rendben van.
2017. dec. 2. 23:22
 15/37 A kérdező kommentje:
Könyörgök írja már meg valaki, miért teszem tönkre azzal, ha leszokik a maszturbálásról? Aki nem maszturbál négy évesen degenerált lesz felnőtt korára? Az orr túrása egészségtelenebb, mint a nemi szervben matatni? Talán kevesebb a baktérium? Vagy jobb az illata?
2017. dec. 2. 23:30
 16/37 anonim ***** válasza:
85%

Két válasszal fentebb írtam, hogy ez a normális pszichés fejlődéshez tartozik. Pont úgy, mint például a szerepjátékozás.

Igen, degenerált lesz. Mint az anyja.

2017. dec. 2. 23:44
 17/37 A kérdező kommentje:

Ha viszont maszturbál, intelligens lesz, és fogja tudni kezelni az indulatait, mit Ön?

Én is olvastam szakvéleményt a kisgyerekek önkielégítésével kapcsolatban. Rossz hatással LEHET a MEGSZÉGYENÍTÉS. Nem lesz, lehet, feltételes módban. És szó nincs megszégyenítésről. Nem szándékom bűntudatot ébreszteni.

2017. dec. 2. 23:49
 18/37 anonim ***** válasza:
86%

Gyermekpszichológiát tanultam. Ez egy teljesen normális életkori sajátosság. Semmi rosszat nem csinál a lányod, sőt valójában, meg is nyugodhatsz, mert a gyerekek többségénél ez bekövetkezik, tehát nem kell azon agyalnod, hogy a tiédnél vajon miért nem. A tiéd viszont elég visszafogott formában csinálja, ha ez megnyugtat esetleg, mert egyes gyerekek akár bútorokhoz, tárgyak is simulnak ezért. És még az is teljesen normálisnak számít.

Ezt ki fogja magától nőni. Nem szabad erőltetni, hogy szokjon le róla, magától abba fogja hagyni.

Ez a felnőtteknek zavaró/ijesztő lehet, pedig ő csak rájött arra, hogyha ott érinti meg magát, akkor kellemes, jó érzés, de számára semmi szexuális tartalma nincsen, teljesen ártatlan dolog. Ha le akarnád róla szoktatni akkor, először is valamivel indokolnod kell, de mivel ennek nincsen észszerű oka, ezért hazudnod kellene neki, tehát félrevezetni. Ha pedig csak mondod neki, hogy ne csinálja, akkor elképzelni nem tudja, hogy miért ne, és titokban fogja folytatni, ami azért is durva, mert 4 évesen még hazugságba, titkolózásba kergetni a gyereket nem célszerű, hiszen a kettőtök közötti bizalmat igen csak pusztítja. Amire pedig korábban gondoltak, azért befolyásolja a felnőttkori szexualitását, mert nem tudja, hogy ez miért tiltott és idővel torz kép fog kialakulni a fejében az intimitásról, és ez már nagyon csúnyán tudja befolyásolni a dolgokat a jövőben.

A lényeg, hogy a gyereked normális ütemben fejlődik, és kár lenne ebbe beleszólni, ezt akadályozni. Magától is abba fogja hagyni és akkor tuti minden rendben lesz a lelkével ilyen téren. Most tényleg megéri megzavarni ezt a folyamatot, mert téged zavar? (Hozzáteszem megértelek, de mérlegelni kell) Egy rossz mondat, hatalmas gondokat tud szülni, mert nem tudod, hogy az ő kis fejében mi fog kialakulni a hallottak alapján. Én nem kockáztatnék a helyedben, hagynám, hogy a lányom normális úton fejlődjön.

2017. dec. 2. 23:51
 19/37 A kérdező kommentje:

"Nem szabad erőltetni, hogy szokjon le róla..."

Ha még nem írtam volna, eszem ágában sincs erőltetni semmit.

"számára semmi szexuális tartalma nincsen"

Ha nincs szexuális tartalma, miért befolyásolná a későbbi szexuális fejlődését?

"hazudnod kellene neki, tehát félrevezetni"

Nem fogok hazudni neki. Azért ne piszkálja, mert kikarmolja, mert kakis, pisis lesz a keze, amitők megbetegedhet. Ezek hazugságok lennének? WC után is kezet mosunk, nem?

Amúgy szerintetek mit szűr le a gyerek, ha azt tanácsolom a szobájában maszturbálhat, idegenek előtt nem? Talán, hogy titkolózzon, legyen álszent, esetleg, mert a maszturbálás rossz dolog?

És miért nem teheti mások előtt, ezt megtudnátok mondani? Az nem túl komoly érv, hogy "nem illik".

2017. dec. 3. 00:51
 20/37 anonim ***** válasza:
82%

Te tényleg ilyen ostoba vagy, vagy csak tetteted kérdező ?

Kettővel fentebb tökéletesen leírta az egyik hozzászóló. Neked úgy látom hiába mondjuk.

2017. dec. 3. 00:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!