Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy adjam a húst a 1,5 éves...

Hogy adjam a húst a 1,5 éves lányomnak?

Figyelt kérdés

Már több mint 12 foga van, (pontosan nem tudom, mert nem mutatja meg)de alig tudok neki húst adni. Nem azért mert nem szereti, hanem ha pépes, azért nem kell már, ha meg darabokban van, beveszi a szájába, de akármilyen puha, omlós, akkor is csak forgatja, (mondja is hogy szereti), de nem nyeli le. Egy falat hús 4 adag körettel megy le, és a végén még rá kell segítenem egy túró rudival, vagy ilyesmivel, hogy minden husi lecsússzon a torkán.

Milyen husit csináljak neki, vagy milyen formában eszi a ti babátok ennyi idősen?

2010. jún. 1. 14:56
 1/8 anonim ***** válasza:

A lányom apróra darabolva szépen pakolta a szájába ennyi idősen, természetesen kézzel. :-) Főleg a szárnyasok a bejövősek, bár a rántott hús bundáját nagyon sokáig nem ette meg. Most már azt is szereti. Épp az előbb vágott be egy fél csirkecombot. :-)

Nem a kérdéshez tartozik, de említetted, hogy nem mutatja meg, hány foga van. Akkor nem is mosod neki? Mert abból baj lehet. Ha viszont mosod, akkor látnod is kellene. Csak jótanácsként mondtam, nem belebeszéni akarok.

2010. jún. 1. 15:00
 2/8 anonim ***** válasza:

az enyém CSAK a darált húst eszi meg, tehát a darált húsos ételeket, így csak sertéshúst kap, mivel nincs itthon húsdarálóm:)

a legpuhább csirkecombot, vagy marahapörköltet sem eszi meg. a fasírtot sem, csak ha apró darabokban van elrejtve a főzelékben. felvágottat, virslit stb szintén nem.

20 hónapos múlt és 13 foga van!

2010. jún. 1. 15:13
 3/8 A kérdező kommentje:

Dehogynem mosom neki, illetve elkezdem, hagyja is egy darabig, de nem nyitja olyan nagyra a száját, így nagyjából látatlanba megy a kádban fürdés közben. Utána ő is mossa, elég ügyes. Szóval fogmosásnál nem látni, már bele sem tudok hajolni a kádba hogy megnézzem (25 hetes vagyok ikrekkel). Max akkor látom, ha sír, az meg hála Isten nem sokszor van.

Köszi, ez az hogy én feldarabolom kicsikre az omlós husit, mégsem nyeli le, csak forgatja a szájába. Ezért nem tudom hogyan adjam, hogy le is nyelje. Mert ízlik neki, az tuti, mert ami nem ízlik azt be sem veszi másodjára a szájába, de a husi megy be, csak ott is marad. :-(

2010. jún. 1. 15:14
 4/8 A kérdező kommentje:

Felvágott, virsli nálunk nagyon megy. Virslit felkarikázom, és szépen eszi sütis villával. Kap néha kechupot is hozzá, "tunkolja " aranyosan. Kiflit is harapja, eszi rendesen.

?

2010. jún. 1. 15:16
 5/8 anonim ***** válasza:

Első vagyok: hát, akkor ötletem sincs. Esetleg botmixerrel beleturmixolni a főzelékébe, ilyesmi, mint a bébiételeket... Tényleg nem tudom.

Ikreket vársz? De jó! Nekem csak egy van a pocakban, ő már 34 hetes. :-)

2010. jún. 1. 18:56
 6/8 anonim ***** válasza:

ahogy írtam, adjál neki darált húst.

azt lehet főzelékbe keverni, vagy simán rizzsel, vagy tésztával....

2010. jún. 1. 21:43
 7/8 anonim ***** válasza:
Nálunk is a darált húsos dolgok váltak be. Paradicsomos húsgombóc, rakott dolgok, töltött cukkini, bolognai, fasírozott és társai.
2010. jún. 2. 08:30
 8/8 anonim ***** válasza:

Én is ilyen voltam kicsi koromban. Addig forgattam a számban míg a végén ki kellett köpnöm. De a lányom szerencsére imádja a husit és az apró darabokat kézzel eszi. De a darált húsos étel is jó megoldás. Vagy a panírozott figurás dolgok: pl Hami Maci a Ságától . Ezt könnyebb összerágni.

Nyugi, egyszer csak kinövi, én is kinőttem.

2010. jún. 2. 18:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!