Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mennyire normalis ha egy...

Mennyire normalis ha egy 5éves nem minden esetben van tisztában az ok-okozati összefüggésekkel (a miért kérdésre sokszor nem megfelelő választ ad) ill. ha nincs tisztában a cselekedetei következményeivel?

Figyelt kérdés

Ez utóbbi alatt azt értem pl,hogy nem olyan reg óta tudom csak biztonsággal elengedni a kezét mikor sétálunk,mert eddig egyáltalán nem állt volna meg útkereszteződéseknél.De most is csak azért áll meg mert tudja hogy ez az elvárás.

Vagy pl sokszor ugrál a kanapén és nem mindig mondom neki hogy nem lehet,megütheti megát ha leesik,rosszul lép.Persze ma is ugrált,odahívtam magamhoz,kérdeztem tole hogy szabad-e,mondta hogy nem.Kerdeztem miért,mondta hogy beszakadhat a kanapé(most pont jól válaszolt erre)Mondtam neki hogy igen,de nagyobb baj ha leesik és megüti magát.Azt mondta”anya nem esek le”...és totál komolyan gondolja,semennyire nem méri fel hogy baja eshet.

E mellett a beszédében is van sok minden ami nek tudom feltétlen hogy belefér e még a korába(pl ‘lesz’helyett ‘fog lenni’)

Ja és elég sokszor van hogy kb ‘kizárja’ a környezetet,pl ha bátyjával játszik és mondjuk nem akarja megcsinalni azt,ahogy a teso vezeti a jatekot(szabad játék,pl.”most a te autód börtönbe kerül”) csak simán nem reagál...

Amugy tud egyutt játszani másokkal,tarsast is tud játszani és végig is játsza ha elkezdjük.

Már intézem neki a terv.tan vizsgálatot meg pszichológust,csak kiváncsi lennék hogy más kortársnál ezek vajon mennyire jellemző dolgok,hogy vajon mennyire “súlyos” vagy még azert abszolút változik és kinőhető?

Ja azt meg kell jegyeznem hogy rajz területen jóval meghaladja a korát.(nem én mondom ezt hanem védőnő,óvónők)

2017. nov. 25. 19:24
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
A pàr kiragadott pèldàd teljesen normalis. Majdnem minden gyerek ilyen, ezert gondolom h tulfelted. Persze anya vagy es aggoodsz de a leirtak alapjan nem kellene.
2017. nov. 26. 08:53
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!