Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A kistesó miatt ilyen vagy...

A kistesó miatt ilyen vagy èletkori sajátosság?

Figyelt kérdés

Mindig nehèz eset volt a 4 èves lányom, de mióta terhes lettem nem fogad szót, butaságokat csinál. Most kb 3 hónapja hisztizni is elkezdett, olyan tipikus idegesìtő hanggal.

A kishugi 9 hós.

tegnap 16:03
 1/2 anonim ***** válasza:
is. ez egy teljesen átlagos négyéves gyerek, akit leírtál.
tegnap 16:55
 2/2 anonim ***** válasza:
58%

Mindkettő, nem tudom milyen segítséged van, de lehet jót tenne a viselkedésének, ha lenne veled/veletek több saját ideje, amikor csak ő kap figyelmet. Mondjuk elmentek egy csajos napra, vagy süteményezni stb, amit szeret. Sorolj neki opciókat, válasszon ő közülük.

A másik része meg el kell kezdeni a szabályokhoz szoktatást. A viselkedésének legyenek következményei, de ha jól viselkedik meg kell dicsérni. De nyílván a szabályokat higgadt állapotában kell letisztázni vele. Pl: ha egy napig nem hisztizik, este plusz egy mesét olvasol neki..ha hisztizik, 10 percet ül a sarokban. Meg érdemes azt letisztázni vele, hogy te nem őt nem szereted, hanem a viselkedését. A hiszti helyett próbálja megfogalmazni mi a baja, mert így lehet a problémát megbeszélni, és megoldani. Ilyen korban szoktak azt is elkezdeni, hogy próbálja meg megfogalmazni ő, mekkora a probléma. Pl: használj egy skálát, amin mondjuk a legnagyobb probléma, ha a kedvenc játéka elveszik..és próbálja ehhez mérni a többit. És aztán fel lehet tenni a kérdést, hogy mit gondol meg lehetne ezt oldani.

Tudom, hogy baromi idegesítő, de általában valami olyan váratlan, meglepő technikát kellene kitalalnod, ami eltereli a hisztiről, de mégis ő van közben a középpontban. És általában ezzel már megkapják, amire vágynak, és kiderül, hogy nem is akkora a baj, mint hiszik.

tegnap 17:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!