Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit lehet csinálni egy "csapko...

Mit lehet csinálni egy "csapkodós" 2 és fél éves bölcsődéssel?

Figyelt kérdés

2 és fél éves kisfiam újonnan elkezdett a bölcsődében rosszul viselkedni. Eddig semmi panasz nem volt rá (szeptemberben kezdett), jól beilleszkedett, szeret menni, ha otthon is kérdezem, akkor mondja hogy szeret járni. Kb 2 hete minden nap kapom rá a panaszt, hogy a bölcsődében lökdösődik, odacsap, elveszi mások játékát. Nem sír, nem dühből csinálja, hanem "poénból", ha rászólnak is csak nevet. Otthon is tapasztaltam, hogy mostanában semmi sem jó neki, mindenért nyűgös, semmi se tetszik neki, de itthon csapdosni, lökdösődni nem szokott. Sajnos én gyerektársaságban nem látom, mert nincs az ismerősi körben kisgyerek rajta kívül.

Mindig mondom neki bölcsi után, hogy nem szabad verekedni, szépen játszunk a többi kisgyerekkel, de így utólag nem tudom mennyit ér.

Mit tehet ilyen helyzetben csinálni? Miért csinálhatja ezt? Mióta dolgozom, kevesebb időm van rá, lehet ez az oka? A figyelmet akarja kivívni? Van bármi tippetek?

ma 16:32
 1/3 anonim ***** válasza:
79%
Szerintem minden gyereknek van "rontika" korszaka. Nálunk is volt pár hét, amikor haraptak vagy agresszívkodtak, pedig itthon nem láttak ilyet. Persze beszélj vele többször, de ne ess kétségbe. És játszótéren tudnád még megfigyelni.
ma 16:48
 2/3 A kérdező kommentje:
Vidéken élünk, a mi településünkön egy játszótér van, ott még nyáron is alig van gyerek, télen egyáltalán nincs. Nyáron, amikor voltunk többször, akkor inkább visszahúzódó volt, sosem tapasztaltam ilyet nála. Most is az az érdekes, hogy nem dühös mikor ezt csinálja, a gondozónők is mondják, nevetgél közben, mintha csak a figyelmet akarná felhívni magára. Vagy így akar a többi gyerekkel barátkozni, arra is gondoltam, de akkor nagyon rosszul csinálja. :( Nálatok pár hét után magától elmúlt?
ma 16:54
 3/3 anonim ***** válasza:
A bölcsiben a gondozónőknek kell kezelni ott helyben. Mégis mit várnak tőled? Mit tudsz tenni utólag? Persze, tájékoztassanak, de azon felül, amit eddig tettél, hogy elmondtad neki, hogy szépen kell viselkedni, többet tenni nem tudsz. Nagyon maximum mesélhetsz neki ilyen " tanmedéket", de ennyi. Ne nyomaszd magad.
ma 18:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!